W końcu nastał drugi tydzień czerwca, a wraz z nim niemiłosierne upały. Nie wiem jak wy, moi drodzy, ale dla mnie to istna katorga. Zdecydowanie nie potrafię funkcjonować w czasie tak gorących dni. Moje kochane roślinki i zioła chyba podzielają mój stan,bo z dnia na dzień (mimo ciągłego podlewania) wyglądają coraz gorzej. Ach słodki deszczu gdzie jesteś??
Przepis na domowy bezglutenowy i wegetariański pasztet
Składniki:
1 średni seler
połowa cukinii
ok. 12 pieczarek
cebula
3 jajka
1/2 kostki masła
szklanka kaszki kukurydzianej
3/4 szklanki wody
sól, pieprz
Sposób przygotowania:W garnku rozpuścić masło z wodą, dodać starte lub drobno pokrojone warzywa. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut aż będą miękkie. Wystudzić. Następnie dodać jajka i kaszkę, i zblendować. Doprawić do smaku. Przelać zawartość do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.45 minut w 190 stopniach. Smacznego ! :)