Śledzie w musztardzie Czas przed świętami to czas wypróbowywania różnego rodzaju świątecznych przepisów. U nas w domu ciągle coś testujemy, wymyślamy i sprawdzamy nowe przepisy. Dziś przygotowałam śledzie w musztardzie z dodatkiem zielonego marynowaneg...
O, jak ja lubię prostą, chłopską kuchnię polską! W ogóle darzę wielką miłością każdą prostą kuchnię, czy to francuską, czy włoską, która opiera się na ogólnodostępnych, wręcz pospolitych składnikach. Czasem zdarza mi się z ciekawości...
Mój ulubiony przepis na sos czosnkowy na musztardzie i majonezie stał się całkiem popularny na blogu. Dlatego postanowiłem wykorzystać go do upieczenia piersi z kurczaka. Efekt okazał się powalający. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego. Zapraszam! Cza...
W pieczeniu mięs najważniejsza jest marynata i czas. Jeśli chodzi o karkówkę jak dla mnie najlepsza wychodzi w musztardzie. Przy okazji przepis jest prosty i wychodzi każdemu. Świetnie smakuje na ciepło do obiadu, jak i na zimno do chleba. Składniki: 1...
Tak upieczona wieprzowina sprawdzi się idealnie nie tylko podana do obiadu. Wspaniale smakuje w kanapkach czy też sałatkach. Nam najbardziej smakuje podane w towarzystwie sosu czosnkowego. Łopatka wieprzowa długo pieczona (pulled pork) – ZOBACZ JAK JĄ ...
Łopatka marynowała się trzy dni. Jedną upiekłam w żeliwnym garnku z ziemniakami, cebulą i czosnkiem z dodatkiem świeżego tymianku i rozmarynu, drugi kawałek zostawiłam do parzenia. Po upieczeniu można łopatkę pokroić w cienkie plastry i wykorzystać jak...
U nas na świątecznym stole tradycyjnie znalazło się kilka gatunków mięsa, w tym byłą domowa szynka gotowana, ale nie mogło zabraknąć pieczonego mięsa, tym razem była to łopatka pieczona z oregano i rolada z piersi kurczaka faszerowana serem rokpol, sus...