Malinówka czaruje rubinowym kolorem, przypomina o cudownym, słonecznym, pełnym uniesień lecie. Warto choć odrobinę wakacyjnych wspomnień zamknąć w karafce A kiedy nadejdą jesienne wieczory, pod ciepłym kocem, z ulubionym kieliszkiem w dło...
Malinówka czaruje rubinowym kolorem, przypomina o cudownym, słonecznym, pełnym uniesień lecie. Warto choć odrobinę wakacyjnych wspomnień zamknąć w karafce A kiedy nadejdą jesienne wieczory, pod ciepłym kocem, z ulubionym kieliszkiem w dło...
Malinówka czaruje rubinowym kolorem, przypomina o cudownym, słonecznym, pełnym uniesień lecie. Warto choć odrobinę wakacyjnych wspomnień zamknąć w karafce A kiedy nadejdą jesienne wieczory, pod ciepłym kocem, z ulubionym kieliszkiem w dło...
Lubię śliwki, lecz kiedy jestem na hali czy w warzywniaku, są to ostatnie owoce, które wezmę na przekąskę. Czemu? Tego to ja sama nie wiem. Zawsze w rękę wpadają mi inne owoce. Tymczasem postanowiłam kupić śliwki i zrobić z nich rewelacyjne i zdrowe po...
Malinówka czaruje rubinowym kolorem, przypomina o cudownym, słonecznym, pełnym uniesień lecie. Warto choć odrobinę wakacyjnych wspomnień zamknąć w karafce A kiedy nadejdą jesienne wieczory, pod ciepłym kocem, z ulubionym kieliszkiem w dło...
Malinówka czaruje rubinowym kolorem, przypomina o cudownym, słonecznym, pełnym uniesień lecie. Warto choć odrobinę wakacyjnych wspomnień zamknąć w karafce A kiedy nadejdą jesienne wieczory, pod ciepłym kocem, z ulubionym kieliszkiem w dło...
Zupa z kapusty włoskiej (lub młodej), zwana parzychą lub parzybrodą to gęste, sycące danie charakterystyczne dla kuchni wielkopolskiej. Można ją zrobić na kilka sposobów: na wywarze mięsnym, co zajmuje zdecydowanie najwięcej czasu, na boczku lu...
Nalewka z malin to według mnie jedna z najsmaczniejszych polskich nalewek. Maliny oddają do alkoholu cały swój aromat i kolor, dzięki czemu malinówka nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale pachnie oraz smakuje. Jej wykonanie wymaga nieco cierpliw...