Kuchnia orientalna cieszy się od lat niesłabnącym zainteresowaniem. Po „boomie” na wietnamskie przekąski, ostre tajskie smakołyki i sushi przyszła pora na ramen. Skąd pochodzi to danie i jakie składniki potrzebne są do jego przyrządzenia? Na te i inne ...
Wołowina, grzyby mun, pędy bambusa, makaron ryżowy, zioła, sosy i przyprawy, trochę przy tym daniu było zabawy, ale co się nie robi żeby zjeść coś innego i bardzo smacznego. Składniki:ok. 500 g wołowiny,4 łyżki sosu z soją i imbirem,2 łyżki sosu...
Wołowina stir-fry z imbirem, jarmużem i pieczarkami to oczywiście wariant kuchni orientalnej, czyli znów jesteśmy w Chinach :) Choć jarmuż nie jest takim oczywistym dodatkiem w kuchni chińskiej, tutaj pasuje idealnie. Od razu podpowiadam, że jeśli za n...
Kolejna propozycja na chińskie smaki.Składniki:- 1 filet z kurczaka- sos sojowy- sól, pieprz- papryka ostra- imbir przyprawa- 1 cebula- mała puszka pędów bambusa w plastrach- 250 g mrożonych warzyw chińskich- olej do smażenia- ryż biały lub brązowyPrzy...
Kurczaka po azjatycku z pędami bambusamożna przygotować z mięsa z piersi kurczaka , ale najlepiej przygotować z mięsa z udek , ponieważ jest bardziej soczyste niż z piersi.Składniki ( 4porcje ):mięso z udek kurczaka - 80dagpieczarki - 20dagimbir ...
Zapraszam Was na aromatyczne danie kuchni chińskiej - kurczaka smażonego z grzybami i pędami bambusa, z chrupiącą posypką ze zrumienionych migdałów. Przygotowuje się je w iście ekspresowym tempie, jak większość dań azjatyckich. Danie najlepiej podawać ...
Kiedyś dorwałam jakąś promocję na makarony z firmy House of Asia i tak leżą i czekają na swoją kolej.. Nadszedł więc ich dzień dzisiaj danie w stylu chińskim. Doprawione sosem sojowym-grzybowym. Każdemu kto lubi smaki Azji na pewno przypadnie do gustu ...