W swoich przepisach często używam tej mąki. Korzystam z niej robiąc ciasta, muffiny, placki czy też gofry. Próbowałam do tej pory już kilku mieszanek, ale ta okazała się być najlepsza. Według mnie wypieki lepiej na niej rosną i jest też mało uciążliwa dla mojego portfela ;)
I often use this flour in my recipes. For example while making cakes, muffins, pancakes or waffles. So far I tried several compositions, but this one turned out to be the best. In my opinion, pastries rising better on it and it's less troublesome for my wallet;) Mąka bezglutenowa
Składniki:- 1,5 szklanki mąki z brązowego ryżu;
- 1/4 szklanki mąki z białego ryżu;
- 1/2 szklanki skrobii ziemniaczanej;
- 1/4 szklanki mąki z tapioki;
- 1 łyżeczka gumy guar lub gumy ksantanowej (opcjonalnie).
Przygotowanie:Ryż zwykle mielę w młynku do kawy. Następnie przesiewam wszystko, i już! :)
Gluten-free flour
Ingriedients:- 1,5 bown rice flour;
- 1/4 cup white rice flour;
- 1/2 cup potato starch;
- 1/4 cup tapioka starch;
- 1 tsp guar gum or xantan gum (optional).
Preparation:Mix it all, and that's it! :)