W minionym roku opublikowałam na blogu ponad siedemdziesiąt przepisów. I choć wszystkie potrawy przygotowane na ich podstawie bardzo mi smakowały, część z nich pojawiała się na naszym stole wyjątkowo często. Decydowały o tym różne czynniki ...
Przez ostatnie dwa lata przygotowałam już wiele past z tofu, ale ta jest najlepsza. Mąż stwierdził, że ma mięsny posmak (???), a to słowa największego uznania, którymi może obdarzyć wegańskie danie.ZIOŁOWA PASTA Z TOFUok. 200 - 250 g tofu (twardego)1 p...
Kolejny przepis z użyciemmagicznego sosu. Cóż, ten sos jest naprawdę bardzo wszechstronny, do tego bardzo przypadł mi do gustu i jakoś nie potrafię się nim znudzić. Za każdym razem, gdy przygotowuję kolejną porcję, znajduję dla niego nowe zastoso...
Dziś przepis z gatunku tych, które trudno nazwać właściwymi przepisami. Bierzemy ugotowaną czerwoną fasolę, wrzucamy do malaksera, dodajemy magicznego sosu i soli, miksujemy. Voilà, pasta gotowa. Wychodzi dosyć delikatna w smaku, przyjemnie...
Gdy tylko zobaczyłam przepis na magiczny sos na blogu 101 Cookbooksod razu wiedziałam, że muszę go zrobić. A że nie miałam w domu ani oliwy, ani świeżych ziół użyłam oleju rzepakowego i ziół suszonych. Efekt spełnił moje oczekiwania - uzyskałam a...
Ostatni już przepis z książki „Super Natural Every Day” Heidi Swanson. Tym razem proste w przygotowaniu kotleciki z komosy ryżowej. W oryginalnym przepisie z dodatkiem sera koziego i jajek, ale wydaje mi się, że zweganizowanie smakowi nie zaszkodziło. ...
Jeżeli ostatni wpis porażał ceną składników to teraz będzie jeszcze bardziej ekstremalnie. Nie żartuję, w końcu przepracowanie tego tematu zajęło mi ponad trzy miesiące jakie minęły od zamieszczenia ostatniego przepisu. A za to całe zamieszanie odpowie...
Mroczne danie na nadchodzący jutro (oby nie-)pechowy 13ty dzień miesiąca prosto z opisywanej już książki książki „Super Natural Every Day” (s. 156, rodział Diner, Black Sesame Otsu) Heidi Swanson. Przepis dostępny jest na stronie autorki, mierzyła się ...