Nasi goreng to dosłownie smażony ryż. W Indonezji to jedno z najpopularniejszych dań, zaraz obok smażonego makaronu, który robi się w podobny sposób. Nasi goreng podaje się najczęściej z kurczakiem i/lub krewetkami. Do tego obowiązkowo różne warzywa i ...
W naszym cyklu niecodziennych jajecznic prezentujemy dzisiaj jajecznicę z Dalekiego Wschodu. Jajecznica z sosem ostrygowym budzi w nas bardzo miłe wspomnienia, mile bowiem wspominamy Hongkong,...
Artykuł Jajecznica z sosem ostrygowym, szczypiorkiem i c...
Sos grzybowy z suszonych grzybów
Sos grzybowy z suszonych grzybów.
To mój ulubiony sos grzybowy. Ma mocno grzybowy smak i wspaniały leśny aromat. Jest genialny do mięs, ale można go użyć go także do makaronów. Świetnie pasuje do wieprzowiny, dziczyzn...
Czasami, gdy przeglądam przepisy na innych blogach, zapisuję je, tworze kolekcję, że chciałabym dany przepis wypróbować, drukuję i odkładam już na dość sporą stertę do wykonania, ale czasami natrafię na taki przepis, który mimo długiej ko...
Obiecałam Aguś z blogaAgusiowe gotowanie, że pokażę coś z sosem ostrygowym, a tu połowa miesiąca za nami, a ja ciągle tylko sos sojowy i sake :) Dziś więc wreszcie coś z nowym smakiem. Ponownie makaron, choć równie dobrze można go zastąpić ryżem....
Dzielę się dziś z Wami przepisem na orientalny rosół z kaczki, który rozgrzeje niejednego zmarzniętego wędrowca lub amatora sportów zimowych. Zupę, która idealnie wpiszę się również w efektowne dania na domówkach, w czasie karnawału. Serwowany w małych...