>Składniki:6 jaj kurzych, 4 czubate łyżeczki krowiego białego serka kremowego oraz po 2 łyżeczki chrzanu i majonezu (
przepisy na blogu), świeżo mielony czarny pieprz i sól morska do smaku + świeża zielona natka pietruszki do przybrania i świeże liście zielonej sałaty na paterkę
>Wykonanie:
Jaja odpowiednio ugotuj do miękkości, ostudź, obierz ze skorupek, po czym poprzecinaj wzdłuż na równe poły – wydrąż żółtka do misy i rozetrzyj je ze serkiem, chrzanem z majonezem i przyprawami do smaku, do jednolitości – połówki białek jaj wypełnij przygotowanym farszem, po czym rozłóż na przygotowanej paterce, ew. pokrytej liśćmi sałaty.
Gotowe jaja przybierz natką pietruszki (
w każdą połówkę wetknij listek) i od razu podawaj; nie nadaje się do przechowania.