Sezon na szparagi właśnie się rozpoczął! Wszyscy amatorzy tych chrupiących warzyw cieszą się niezmiernie, ale uwaga! trzeba się spieszyć, bo szparagowy sezon nie trwa długo! Nie wiedzieć czemu zielone szparagi kojarzą mi się głównie z jajem sadzonym a ...
Jeśli lubicie zjeść lekko, a zarazem smacznie, polecam Wam zapiekaną rybkę. Wybrałam pstrąga łososiowego, którego zastąpić możecie łososiem lub inną białą rybą, np dorszem. Zapieczony w jogurcie, z dużą ilością świeżego k...
Uwielbiam ryby są pyszne i zdrowe, niestety mają ości i trochę z nimi zabawy. Może nie często je przyrządzam, 0 1ale staram się je jeść przynajmniej raz w tygodniu. Tutaj chcę przedstawić prosty i smaczny przepis 8nie wymagający jakiś specjalnyc...
Zawsze jest dobry czas na rybkę :) Pstrąg łososiowy z duszoną soczewicą to wyjątkowe danie, które jest niezwykle sycące, właśnie dzięki soczewicy. Można również powiedzieć, że taki obiad nie nadwyręży naszego domowego budżetu, bo płat pstrąga łososiowe...
Ryby to niezwykle smaczny zamiennik mięsa i niezbędny element naszej diety. Są bogactwem dobrych tłuszczów, kwasów omega 3, wielu mikropierwiastków (jak np. jod czy selen) oraz witamin. Jeśli chcemy się zdrowo odżywiać, jedzmy ryby jak najczęściej! Skł...
Jeśli ktoś z Was miałby ochotę na te gryczane naleśniki, wystarczy kliknąć na poniższe zdjęcie, które przekieruje Was do strony E.Leclerc Poznań i Śrem ... przepis został opracowany specjalnie dla nich :-)
Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych i bardziej docenianych ryb z rodziny łososiowatych. Pstrąg tęczowy (popularnie nazywany łososiowym - ze względu na barwę) to niezwykle smaczna i aromatyczna ryba niczym nie odbiegająca od tradycyjnego łososia. Mięso ...
Dziś na talerzu króluje pstrąg łososiowy z makaronem w sosie serowo-brokułowym. Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne, bo mają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia.Składniki:pstrąg tęczowy łososiowy (filet)ma...