Mocno czekoladowe, idealnie wilgotne, po prostu pyszne...
Gorąco polecam:)))
Składniki:
200 g dobrej gorzkiej czekolady 74%
170 g masła klarowanego
170 g miodu
120 g mąki kokosowej
(u mnie ze sklepu, jest bardziej sucha)
6 jajek
szczypta soli
okrągła foremka o śr. 23 cm. (u mnie sylikonowa)
Wykonanie:
W garnuszku na małym ogniu powoli rozpuszczam masło z czekoladą,
odstawiam do ostygnięcia.
W misce mikserem ubijam jajka z miodem i solą na puszysto,
warto na to poświęcić ok. 10 minut.
Do ubitych jajek wlewam małym strumykiem rozpuszczoną czekoladę
i cały czas miksuję na małych obrotach.
Dodaję mąkę i mieszam dokładnie.
Piekarnik nagrzewam do 180 st. C.
Ciasto wlewam do foremki i piekę ok. 25 minut.
Studzę na kratce, kroję po całkowitym wystudzeniu.
Gotowe:)))