3 drobne sukcesy dnia wczorajszego do odhaczenia. Niby małe zmiany, małe kroczki. Dla kogoś niezauważalne. Dla mnie bardzo ważne. Dobrze.
Nie wiem jak Wy, ale ja zaczęłam tygodniowe wolne. Okazja, żeby nauczyć się odpoczywać.
Udanego dnia! :)
Cukiniowo- kokosowe babeczki na mące z pestek dyni z dżemem z czarnej porzeczki Jogurt naturalny, gorzka czekolada, nerkowce Pomelo, kiwi
Przepis:
Łyżka z lekkim czubem mąki kokosowej
Łyżka z lekkim czubem mąki z pestek dyni
2 łyżki mąki gryczanej
1/2 jajka
1 łyżeczka oleju kokosowego (roztopionego)
Szczypta proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
Szczypta soli himalajskiej
Stewia
Kawałek cukinii
2 łyżki jogurtu naturalnego + kapka mleka
Jajko ubijamy z jogurtem, olejem i solą. Dodajemy startą (nieodcisniętą) cukinię, mieszamy. Przesiewamy sypkie składniki, mieszamy dokładnie ciasto dolewając mleko do odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy na ok. 15 minut. Pieczemy w silikonowych foremkach ok. 25 minut w 180 stopniach. Studzimy np. przez noc, podajemy z dodatkami
Pam.