,,Nikt nie może cofnąć się w czasie i napisać nowego początku, ale każdy może zacząć od dzisiaj i dopisać nowe zakończenie. "
Maria Robinson
Przepiękne moim zdaniem słowa.
Na rozpoczęcie wiosny, na rozpoczęcie soboty, weekendu.
Na nowy dzień :)
Dobra organizacja to podstawa.
Czas na wiele rzeczy, jak nim odpowiednio zagospodarujesz, się znajdzie.
Przynajmniej tego się trzymam. Ewentualnie
jakośtobędzie ;P
A ja dziś idę zobaczyć własną mamę pierwszy raz od...? Dawna.
Wyjeżdża, więc pewnie następny raz w święta.
Kciuki? Bo jakoś tak się stresuję...
Dziwne, że perspektywa spotkania z rodzicielką wywoływała takie odczucia...
No i oczywiście udanego weekendu! :D
Może i deszczowy, ale tak pięknie na zewnątrz pachnie...
Kilka tygodni temu było wielkie bum na wszelkiego rodzaju trufle śniadaniowe na blogach. Miałam wtedy zrobić, ale tak jakoś wyszło, że korzystając z upieczonych batatów, zrobiłam je dziś :P
Batatowo- waniliowe trufle jaglane z karobowym greckim jogurtem, tahini, ziarnem kakaowcaKiwiPrzepis:
60g kaszy jaglanej
100g batata
1/2 laski wanilii
Szczypta soli
Kaszę jaglaną gotujemy. Batata pieczemy (ok. 35 min w 200 stopniach).
Batata, 2 łyżki ugotowanej kaszy i 1/2 laski wanilii (w całości) blendujemy, dodajemy do reszty kaszy wraz z solą i bardzo dokładnie mieszamy.
Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Formujemy trufle, odstawiamy do lodówki (np. na noc).
Podajemy z dodatkami.
Pam.