Zimne ziemniaki zmielić w maszynce do mielenia, dodać mąkę, jajko i szczyptę soli, wyrobić. Z ciasta formować wałki, lekko je spłaszczyć i ciąć na ukośne paski.
W międzyczasie w dużym garnku zagotować wodę (dobrze ją posolić). Gdy woda zacznie się gotować, zmniejszyć ogień tak, aby woda delikatnie się gotowała. Kopytka należy gotować porcjami. Wkładać je ostrożnie do wody, przemieszać drewnianą łyżką, aby nie przykleiły się do dna garnka. Gotować ok. 2- 3 min. od momentu wypłynięcia. Podawać od razu. SMACZNEGO!!!
KOPYTKA NA DZISIEJSZY OBIAD PRZEPIS na mojej stronie znajdziecie kilka przepisów na kopytka. Dzisiaj przygotuję takie klasyczne, które przygotowywała mi jeszcze moja mama
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Dyniowe kopytka (gnocchi di zucca) to typowe, włoskie, jesienne danie. Dynia powoduje, że kopytka są delikatne, lekko słodkawe, ciekawe w Przeczytaj cały artykuł
Post spanDyniowe kopytka...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Kopytka z kurczakiem z sosie śmietanowym to szybkie, smaczne danie. Kopytka najlepiej smakują z wszelkiego rodzaju sosami, więc ten zestaw Przeczytaj cały artykuł
Post Kopytka z kurczakiem z sos...
Kasza zwłaszcza jaglana to ostatnio podstawa mojej diety. Testuję różne dziwaczne przepisy z wykorzystaniem kaszy, wczoraj zrobiłam kopytka z kaszy... read more
Ten wpis Kopytka z kaszy jaglanej z dynią pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuj...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Klasyczne kopytka z ziemniaków z sosem mięsnym lub z cebulką i skwarkami takie smakują nam najbardziej. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy i czasu Idealny zamiennik kiedy nudzą się ziemniaki tradycyjnie podawane. Ciasto na kopytka jest d...