Masz smaka na coś słodkiego, ale dieta nie pozwala?
Koniecznie zrób pyszne, ciężkie, mocno czekoladowe brownie,
z czereśniami i łąmiącym cały smak serkiem mascarpone <3
Zapewniam Cię, że czegoś takiego jeszcze nie jadłeś :D
Składniki:- 2 puszki czerwonej fasoli
- 4-5 jajek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 5-6 łyżek miodu
- 2 miarki odżywki białkowej
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru
- 2 łyżki kakao
Dodatkowo:- 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek
- 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego serka)
- syrop czekoladowy lub 1/2 tabliczki czekolady
Przygotowanie:
Fasolę odsączyć z zalewy i wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie zblendować. Kolejno dodawać wszystkie składniki i miksować do połączenia się składników (jeśli masa będzie zbyt tempa, dodać jedno małe jajko lub odrobinę mleka).
Dno tortownicy (20-22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę przelać do formy. Czereśnie wydrylować (wyjąć pestki :) ) ułożyć na ciasto i piec ok. 45-60 minut w temp. 180*C, do suchego patyczka (do momentu, gdy po wbiciu patyczka w ciasto i wyciągnięciu go, będzie on suchy). Upieczone ciasto ostudzić, wyłożyć na wierzch serek, czereśnie i polać syropem czekoladowym. SMACZNEGO!!!