Weekendowe puszyste amerykańskie NALEŚNIKI polecają się na PYSZNE ŚNIADANIE!!! Dziś w jeszcze zdrowszej wersji, bo do ich usmażenia użyłam MĄKĘ KASZTANOWĄ. Aby nadać ciekawego smaku dodałam również STARTĄ MARCHEW i CYNAMON. Wyszło bardzo smacznie, więc zakasajcie rękawy i bierzcie się do roboty, bo naleśniki same się nie zrobią :-P
Składniki na NALEŚNIKI (ok.3 średnie szt):
Dodatki do naleśników:- jogurt sojowo-migdałowy bez cukru firmy Provamel
- masło z suszonych migdałów
- świeże maliny
- świeże borówki
- cynamon
Wykonanie:
Marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mąkę kasztanową połączyć z *roślinnym białkiem (*opcjonalnie), proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Następnie dodać rozgniecionego w rękach banana, przetartą marchew i masło orzechowe. Wlać wodę i wszystko dokładnie wymieszać.
Naleśniki smażymy z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Gdy pancakes delikatnie ostygną podajemy z ulubionymi dodatkami - jogurtem, polewą, lodami, orzechami, owocami czy orientalnymi przyprawami jak cynamon, kardamon i garam masala.