Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
skorzonera z chorizo - quiche
maja skorupska
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
346
Kategorie
64
Skorzonera z chorizo - quiche
Skorzonera to tajemnicze warzywo, przynajmniej dla mnie. Może to przez nazwę wężymord....., brzmi niesamowicie. To z czasów, kiedy używano skorzonery jako leku na jad żmij.Nie mogę się w niej doszukać smaku szparagów, o którym tyle się mówi, chociaż mo...
maja skorupska
27 sty 16
Quiche
quiche
8 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
maja skorupska
Niestety ten blog nie ma opisu
346
64
Polecane przepisy
Quiche z imbirem i mięsem kraba z sosem chili
Owoce morza niegdyś stanowiły istotny element diety mieszkańców nadatlantyckich wiosek rybackich, a dziś są drogą przekąską, częściej jedzoną w restauracjach niż przygotowywaną w domach. W okresie świątecznym warto sięgnąć także po kraby, i to nie tylk...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Sosy
,
Tarty
,
Owoce morza
Quiche z kaszą i pieczarkami, czyli pomysł na obiad gdy masz światło w lodówce
Mimo tego, że na bieżąco wymyślam nowe przepisy, to zdarza mi się wracać do swoich własnych zwłaszcza, gdy nie mam pomysłu na obiad. Tak też było tym razem, po powrocie do domu w lodówce zastałam echo, światełko, pieczarki, ciasto francus...
Green Scarf
Kuchnia wegańska
,
Dania główne
,
Pieczarki
,
Kasza
Frittata z ziemniakami, szpinakiem, chorizo i wędzonym serem
Frittata, czyli smaczny omlet jajeczny w wytrawnym wydaniu- z ziemniakami, szpinakiem, moją ulubioną kiełbaską chorizo i dodatkiem wędzonego sera
Kraina Miodem Płynąca
Mięso
,
Ziemniaki
,
Jednogarnkowe
,
Szpinak
Pieczona skorzonera
Skorzonera inaczej zwana wężymordem lub po prostu czarnym korzeniem to dość mało znane warzywo, które jest bardzo smaczne (szczególnie po upieczeniu, tak jak to dziś proponuję), zdrowe i odporne na przymrozki :) Jedynym mankamentem jest obieranie - ale...
Tysiąc Smaków
Wegańskie
,
Smaki JESIENI
,
Dodatki
,
POLSKIE (po)smaki
,
Zapiekane
,
Skorzonera
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku
Quiche Lorraine czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera Gruyère. Wyśmienite danie, boskie...
Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Dania obiadowe
,
Kolacje
,
Kuchnie świata
,
Jaja
,
Pory
,
Wieprzowina
,
Placki
,
Tarty na słono
,
Boczek
,
Quiche
,
Ser Gruyere
Zimowe warzywa retro Skorzonera
Skorzonera – skarbnica witamin BTo warzywo wygląda trochę jak długa brązowo-brunatna pietruszka. Przed spożyciem trzeba je obrać, gdyż skórka jest zdrewniała i niejadalna. Korzeń w środku jest biały, ale szybko ciemnieje, więc warto go skropić sokie...
ZIELONA KUCHNIA ZDROWIA
Placek lotaryński (Quiche Lorraine)
Nazwa trudna, ale zapewniam że wykonanie tego placka jest wyjątkowo proste. I warto się za niego zabrać bo smakuje świetnie. Poniższy przepis to wariacja na temat placka lotaryńskiego. Wersji jego wykonania znajdziecie bez liku: z serem, z cebulką, z z...
Gotowanie od święta
Czas na obiad
,
Kolacja niekoniecznie we dwoje
Skorzonera
Skorzonera, wężymord, czarny korzeń (Scorzonera) - gatunek rośliny warzywnej z rodziny astrowatych. Pochodzi z południowej Europy, najprawdopodobniej z Hiszpanii, oraz z części Azji (Syberia Zachodnia, Kaukaz). Kiedy dotarła do Polski często była mylon...
Smakowity blog
Warzywa
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone