Mimo tego, że na bieżąco wymyślam nowe przepisy, to zdarza mi się wracać do swoich własnych zwłaszcza, gdy nie mam pomysłu na obiad. Tak też było tym razem, po powrocie do domu w lodówce zastałam echo, światełko, pieczarki, ciasto francus...
Quiche (kisz) to rodzaj tarty, a jego cechą charakterystyczną jest to, że nadzienie zawsze składa się z mieszaniny jajek i śmietany oraz dowolnych, ale zawsze wytrawnych, dodatków. To jedno z tych dań, które lubię za
Tarta to takie proste, bezpretensjonalne danie, które zawsze się sprawdza. Z braku pomysłu, lub robiąc porządki w lodówce możemy stworzyć nasz autorki, wybitny farsz Kawałek...
Artykuł PYSZNY QUICHE Z BOCZKIEM I KARCZOCHAMI pochodzi z serwisu Blog Kuli...
Quiche Lorraine czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony odrobiną sera Gruyère. Wyśmienite danie, boskie&#...
Nazwa trudna, ale zapewniam że wykonanie tego placka jest wyjątkowo proste. I warto się za niego zabrać bo smakuje świetnie. Poniższy przepis to wariacja na temat placka lotaryńskiego. Wersji jego wykonania znajdziecie bez liku: z serem, z cebulką, z z...
Pory przekroić wzdłuż i pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć pory przez około 8 minut na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie zrumienią się. Doprawić solą oraz pieprzem.
Łososia wysmarować przeciśniętym przez praskę ...
Kolejna wygrana z bezglutenowym losem ;-) W końcu, słuchając mądrzejszych od siebie (czyli postępując według wskazówek na stronie Schaer), udało mi się wyprodukować kruche ciasto, które nie rozsypywało się na piasek po dotknięciu nożem. Cały numer pole...