W swoim kuchennym blogowaniu miałam kilka dłuższych i krótszych przerw... w pewnym momencie rozdzieliłam pisanie na dwa blogi (drugi związany z dietą cukrzycową). Jednak po pewnym czasie doszłam do wniosku, że to było niepotrzebne i zebrałam posty w ty...
Dni, momenty, chwilóweczki. Wybaczcie chwilową zawiechę na blogu. Cisza w eterze na ogół oznacza totalną jazdę bez trzymanki w realu, więc trzymajcie kciuki i widzimy się niebawem. Tymczasem na Newsweek Polska lada chwila powinny ukazać się moje placus...
Sezon nadynie w pełni! Wartościowe dynie Dynia to warzywo, które bardzo dobrze się przechowuje iidealnie nadaje się doprzetworów. Dynie jemy dojrzałą ipięknie wybarwioną, im jest bardziej pomarańczowa tym więcej zawiera witamin:...
Ten przepis zrodził się z przypadku oraz...kawałka dyni, który nie miał szczęścia trafić do risotto ani sałatki. Jak sie okazało, los wiedział, co robi.
Te małe, urocze dynie nie bez powodu nazywa się dekoracyjnymi, ale nie widzę również powodu, by owej dekoracji po prostu nie zjeść :) Zapraszam na pyszne mini-dyńki z bardzo smakowitym farszem, który warto zapamiętać i wykorzystywać do in...
W sklepach i na straganach piętrzą się całe stosy dyń w naprawdę śmiesznych cenach!Aż grzech nie skorzystać! W myśl sezonowości, zaopatruję się w dynie regularnie - po jednej, żeby za dużo nie nosić hihi :) Część stoi sobie na półeczce, czekając ...
Ciąg dalszy fazy dyniowej, czyli nadziewana hokkaido pieczona. Sprawdzana nawet na poźnojesiennym pikniku urodzinowym - bardzo wygodnie"naczynie" się zjada i nie trzeba zmywać :)Przygotowujemy farsz:25 dkg drobno pokrojownych pieczarek dusimy z równie ...