Prosty sos chrzanowy na zimno
2015-08-27 15:48:10
Sos chrzanowy na zimno to idealny dodatek do ryb, mięs i pasztetów czy wszelkiego rodzaju wędlin Szczególnie świetny w duecie z mięsami pieczonymi.
To klasyka polskiej kuchni oczywiście zawsze obecna na świątecznych stołach.
- 2 łyżki chrzanu ze słoiczka
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka majonezu ( opcjonalnie)
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z połówki cytryny
- Chrzan, śmietanę i majonez( opcjonalnie , nie jest konieczny) mieszamy w miseczce.
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
- Odstawiamy na 10 minut aby smaki sie wymieszały.
- Prosty i pyszny !!!
ŁapSmak http://www.lapsmak.pl/