Pyszne kotlety z dużą ilością cebuli, najlepsze są z mięsa wołowego, ale z wieprzowiną też są pyszne. Mojemu mężowi tak posmakowały, że na drugi dzień znowu musiałam mu je zrobić. Takie kotlety można również wykorzystać do zrobienia domowego hamburgera.
Składniki
50 dag mięsa mielonego( u mnie wieprzowina)
sól i pieprz
1 jajko
5 cebul
olej do smażenia
Sposób przygotowania
2 cebule pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oleju aż się zeszklą. Do mięsa wbić jajko, dodać podsmażoną cebulę oraz doprawić solą i pieprzem. Wilgotną ręką formować kotlety lekko spłaszczyć i smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostałe cebule pokroić w piórka, i podsmażyć na oleju do miękkości. Na usmażone kotlety wyłożyć gorące piórka cebuli