Owoce morza z makaronem i polane pysznym sosikiem. Smacznego

Przygotowanie owoców morza – jeśli macie mrożone to wrzucić owoce do miseczki i zalać wrzącą wodą. Zostawić na 30 sek, następnie zlać wodę. Polać sokiem z cytryny i wymieszać. Odstawić
Przygotowanie makaronu – ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
Przygotowanie sosu – na patelnię wlać olej i dodać posiekaną drobno cebulkę, posiekane papryczki chilli i czosnek. Smażyć na małym ogniu aż wszystko zmięknie i lekko się ze złoci. Następnie wlać wino i gotować aż winno prawie wyparuje.

Wlać śmietanę, wymieszać. Wrzucić owoce morza, połowę natki pietruszki. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Gotować od 1-2 minut. Zdjąć z ognia i polać makaron, wymieszać. Obsypać pozostałą natką pietruszki.
Jeśli macie ochotę można obsypać potartym parmezanem.
Smacznego.