Przepyszne ciasto, przygotowuje się je bardzo szybko. Nie potrzeba żadnego miksera, ani robota kuchennego. Ciasto jest siekane nożem.

Do miski wrzucić masło, cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Siekać produkty nożem, tak długo aż wszystkie składniki się połączą i utworzy się kruszonka.

Formę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia, rozsypać połowę ciasta. Na to rozłożyć truskawki w odstępach. Białka ubić na sztywną pianę, następnie powoli wsypywać cukier cały czas mieszając. Na koniec powoli wsypać kisiel w proszku. Pianę z białek rozłożyć na truskawkach i rozsypać pozostałe ciasto.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 C i piec 35-40 minut. Ciasto powinno się zarumienić.

Ostudzone ciasto pokroić na kawałki.
Ciasto jest pyszne polecam.