Taką sałatkę podawać z ciepłymi krewetkami i serem. Zimną też można jeść, ale szczerze ja nie lubię.

Krewetki oczyścić z jelita. Na górze naciąć wzdłuż krewetki i wyciągnąć jelito. Wrzucić krewetki do miski, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojone drobno chilli ( bez nasionek i błonek ), sok z cytryny, pastę curry, obsypać lekko solą. Wymieszać, przykryć i odstawić na godzinę do lodówki.
Na półmisku rozrzucić umytą i osuszoną rukolę. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki sera na złoty kolor z obydwu stron. Smażyć na gorącej patelni. Obsmażony ser zdjąć z patelni, przykryć. Najlepiej przykryć ręcznikiem, żeby ser nie ostygł.

Na tą samą patelnię na której smażył się ser wlać odrobinę oliwy. Rozgrzać, wrzucić krewetki i smażyć około 0,5 minuty. Następnie wlać wino i smażyć jeszcze minutę lub jak krewetki będą gotowe do jedzenia.
Na sałatę rozrzucić krewetki i ser. Obłożyć pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi. polać sosem który został na patelni.
Podawać z chlebkiem. Smacznego