Jest to oryginalny przepis na indyjski smażony chlebek. Idealny do dań z curry. Smak fajny, będę go robiła na pewno częściej jako dodatek do różnych dań, nie tylko indyjskich
W oryginale nazywa się ten chlebek – „czerwony chleb”.

Do miski wrzucić mąkę, pokruszone drożdże, sól i ciepłą wodę. Dokładnie zagnieść jak drożdżowe ciasto na gładką i sprężystą masę. Włożyć do miseczki wysmarowanej lekko olejem, przykryć ciasto folią spożywczą. Zostawić na 15 minut.

Podzielić ciasto na 4 równe części, uformować kulę, lekko spłaszczyć. Ciasto powinno mieć grubość 1 cm.

Rozgrzać olej i wrzucać chlebek, jak się zarumieni odwrócić na drugą stronę. Bardzo szybko się smażą. Jak jest zarumieniony to jest gotowy. Smażyć około 30 sekund.
Polecam