Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
WŁOSKIE GRISSINI Z CZEKOLADĄ, DAKTYLAMI I PESTKAMI SLONECZNIKA
Gotowac każdy może...
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
348
Kategorie
181
WŁOSKIE GRISSINI Z CZEKOLADĄ, DAKTYLAMI I PESTKAMI SLONECZNIKA
Grissini to rodzaj włoskiego pieczywa. Mają postać cienkich paluszków, a wyrabiane są z ciasta drożdżowego. Idealnie sprawdzą się jako przekąska lub jako dodatek do sałatki z owocami. Tradycyjne grissini przygotowywane jest na słono. Podawane są wtedy ...
Gotowac każdy może...
19 cze 18
Przepisy z czekoladą
,
Przepisy na przystawkę
Przepisy na przystawkę
7 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Gotowac każdy może...
Gotowanie dla każdego... i małego i dużego :)
348
181
Polecane przepisy
Grissini z kurkami i koperkiem
Kto lubi paluszki? Ten palec do budki! Oto przepis na chrupiące grissini z dodatkiem kurek i koperku. Palce lizać!
Smakowity Chleb
Bez kategorii
Grissini – włoskie paluszki
Te typowe włoskie paluszki z ciasta chlebowego są bogatsze w smaku niż paluszki sezamowe ze względu na większy udział oliwy w cieście i dodatek masła. Dodanie do ciasta pieczonego czosnku lub parmezanu pozwala na uzyskanie smakowitych wariacji tego wyp...
Z Kuchni Do Kuchni
PRZEPISY
,
OBIAD
,
SNIADANIE
,
RECENZJE
,
WLOSKA
,
PIECZYWO
Grissini - włoskie paluszki chlebowe
Paluszki grissini to przystawka podawana we Włoszech przed posiłkiem. Świetnie pasują do wędlin czy sera, można je także serwować do różnych sosów, dipów i zup.Pochodzą z Turynu i okolic i zgodnie z miejscową tradycją zostały wymyślone przez piekarza w...
Przepisy na domowy ser i chleb
Mąka pszenna
,
Na drożdżach
,
Inne wypieki
Owsiane batoniki z migdałami i czekoladą słodzone daktylami (bez cukru, mleka i glutenu)
Dawno nie umieszczałam przepisu na domowe batoniki dlatego śpieszę z nową propozycją. Batoniki przygotowałam z płatków owsianych, z dodatkiem masła migdałowego i wanilii. Posłodziłam je musem daktylowym przygotowanym z suszonych da...
Na pół słodko
Przepisy
,
Wegetariańskie
,
Wegańskie
,
Bez cukru
,
Bez mleka
,
Bez glutenu
,
Bez jaj
,
Czekolada
,
Migdały
,
Płatki owsiane
,
Batoniki
,
Masło migdałowe
Grissini
Z ciasta drożdżowego można wyczarować sporo cudów i wybór wcale nie musi się ograniczać do chlebów, bagietek i bułek. Polecam kiedyś wypróbować cienkie chlebowe paluchy nazywane we Włoszech Grissini. Można je upiec w klasycznej wersji bez dodatków, prz...
Smakowity Chleb
Bez kategorii
PALUSZKI GRISSINI Z PIECZONYM CZOSNKIEM
Grissini to włoskie paluszki z ciasta chlebowego. Są chrupiące i przepełnione aromatem pieczonego czosnku. Z podanej porcji powstaje 25 paluszków. Dość sporo, zważając na to, że są większe od sklepowych, solonych paluszków. Grissini mogą jednak leżeć k...
Apetyt na Smaka
Domowa piekarnia
,
Kuchnia włoska
,
Bułki
Ciasteczka otrębowe z pestkami dyni i słonecznika
Ciasteczka baaardzo fit bez cukru, bez mąki, bez jajek jedynie duża ilość ziaren i banan. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 9 sztuk Składniki: 50 g otrębów żytnich 1 duży dojrzały banan 25 g pestek dyni 25 g pestek słonecznika Pr...
KuchniaWeDwoje.pl
Fit śniadanie
,
Banan
,
Ciastka
,
Pestki słonecznika
,
Pestki dyni
,
Otręby żytnie
Sałatka z rukolą, kaszą jaglaną i burakami
Dzisiejszy przepis powstał za sprawą porządkowania resztek w lodówce. I dobrze,...
zdrowienawidelcu.pl
Wegetariańskie
,
Bez glutenu
,
Kasza jaglana
,
Sałatki
,
Buraki
,
Pestki słonecznika
Podpowiedzi wyszukiwań
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha