Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Vermont Sourdough i bułki, czyli bajeczne pieczywo na zakwasie
Dzieje kuchennej Wiewióry
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
651
Kategorie
180
Vermont Sourdough i bułki, czyli bajeczne pieczywo na zakwasie
Od wielu lat sama wypiekam pieczywo. Sporadycznie, z braku czasu, kupujemy chleb lub kilka bułek.Ostatnio niestety zużycie chleba w naszej rodzince wzrosło,nie ma co się dziwić, dzieci też rosną :)Zazwyczaj wypiekam chleby zakwasowe a...
Dzieje kuchennej Wiewióry
09 lis 17
Śniadaniowo
,
Pieczywo
,
Bułki
,
Chleby
,
Testujemy
,
O zakwasach
,
Tescoma
Bułki
65 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Dzieje kuchennej Wiewióry
czyli moje zmagania z codziennością
651
180
Polecane przepisy
Ciasto Bajeczne
Przekadane ciasto bajeczne z biszkoptem, warstw owocow, kremem budyniowym, kremem mietankowym i wirkami koksowymi. wietne ciasto do wykonania na Post Ciasto Bajeczne pojawił się poraz pierwszy w I Love Bake.
I Love Bake
Kremówka
,
Mleko
,
Ciasta i ciastka z kremem
,
Budyń
,
Wiórki kokosowe
,
żelatyna
,
Biszkopt
,
Dżem
,
Biszkopty
Chleb z Vermont
Jeden z najpopularniejszych wśród domowych piekarzy przepisów z książki J. Hamelmana "Chleb", więc musiałem spróbować upiec go i ja.Jest to chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej razowej (10%) robiony na zakwasie. Chleb jest dosyć prosty do wykonania. ...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
Vermont Sourdough i bułki, czyli bajeczne pieczywo na zakwasie
Od wielu lat sama wypiekam pieczywo. Sporadycznie, z braku czasu, kupujemy chleb lub kilka bułek.Ostatnio niestety zużycie chleba w naszej rodzince wzrosło,nie ma co się dziwić, dzieci też rosną :)Zazwyczaj wypiekam chleby zakwasowe a...
Dzieje kuchennej Wiewióry
Śniadaniowo
,
Pieczywo
,
Bułki
,
Chleby
,
Testujemy
,
O zakwasach
,
Tescoma
Chleb z Vermont na zakwasie z mąką pszenną razową
Tym razem na zakwasie żytnim i wypiekany w piecu chlebowym.
Kuchnia Gucia
Chleby pszenno-żytnie
,
Chleby pszenne
Vermont II
Czyli powrót do korzeni i nieco inna wersja niezwykle popularnego Vermont'a.Jeffreya Hamelmana chyba nikomu nie trzeba tu przedstawiać, bowiem wszyscy domowi piekarze mają na punkcie jego chlebów bzika.Od czasu wydania przez niego książki "Bread" (pol....
Trufla
Chleb
Chleb na zakwasie z Vermont
Chleb z Vermont to smaczny, prosty bochenek. Taki jak biały chleb, kupowany codziennie w sklepie. Pasuje do wszystkiego i każdemu posmakuje. Przepis pochodzi z książki "Chleb" J. Hamelmana-to chyba wystarczająca rekomendacja, by go spróbować ;-)Chleb n...
Healthy Craving
Mąka pszenna
,
Chleb
,
Na drożdżach
,
Mąką żytnia
,
Na zakwasie
Tosty francuskie z domowego chleba (na zakwasie)
Wyobrażam sobie, że w większości polskich domów swojski chleb na zakwasie (jak na przykład ten z poprzedniego wpisu) schodzi na pniu. My jednak jesteśmy bardzo mało chlebożerni. Pierwszego dnia oczywiście ze względu na walory skórkowe rzucamy się na pi...
Razowe ciasteczka dla Twojego Dziecka
Bez laktozy
,
Drugie śniadanie
,
Po 1. r. ż.
,
śniadanie
,
Podwieczorek
,
Chleby
,
Kulinarny recykling
,
Na zakwasie
Wielkanocne smaki
Tradycja. Rytuały. Do nich należą też potrawy. Świąteczne. Nierozerwalnie związane ze świętami lub nie. Nie wyobrażam sobie jedzenia mazurków poza okresem wielkanocnym. Nie i już. To byłaby jakaś profanacja :). Ale już na przykład mięsa pieczone...
tarzynkowo
Wielkanoc
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone