Kotlety rozbiłam cienko, ale tak, by nie przerwać mięsa. Każdy kotlet posypałam vegetą natura,pieprzem mielonym i posmarowałam cienką warstwą musztardy. Mięso mielone wymieszałam z jajkiem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pieczarki pokrojone w kostkę przesmażyłam na oleju z drobno pokrojoną cebulą, tak by odparował cały sok. Jajko ugotowałam na twardo i podzieliłam na ćwiartki. Z papryki wykroiłam 4 paseczki (ok.1 cm szerokości). Na kotletach rozsmarowałam mielone, położyłam warstwę pieczarek, ćwiartkę jajka i paprykę, posypałam natką natką. Zawinęłam roladki, obsmażyłam na rumiano.Przełożyłam do rondla, wlałam sos ze smażenia i ok. 3/4 szklanki wody. Dodałam listek laurowy, ziele, pieprz ziarnisty, rozkruszone owoce jałowca i gałązkę rozmarynu. Dusiłam ok. 30 min. Sos z duszenia podprawić łyżeczką mąki ziemniaczanej i maggi.