Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
KUCHARNIA
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
46
Kategorie
79
Wzloty i upadki. Suflet rabarbarowy z imbirem.
Jak ptaki.Wznosimy się i opadamy.Uczymy się wzbijać, by dotrzeć najwyżej.A potem spadamy. Lecimy w dół za szybko, by zgrabnie wylądować.Marzenie, by latać, oderwać się od ziemi.Najstarsze ludzkie pragnienie.Od spalonych skrzydeł Ikara po ponaddźw...
KUCHARNIA
Desery
,
Białka
,
Imbir
,
Rabarbar
,
Suflety
Szybko-wolno. Maj, pizza i szparagi.
Jeszcze mi się zdaje, że między palcami prześlizguje się ostatnia wstążka fiołkowego zapachu,a to już nie fiołki, tylko bez pachnie wszędzie dokoła.Układam go w wazonach. Ciągle mi mało tej woni, która podchodzi łagodnie pod okna i pachnie najpiękniej ...
KUCHARNIA
Drożdżowe
,
Pizza
,
Szparagi
Lemon Pie - lodowa tarta cytrynowa
Ze wszystkich rodzajów ciast tarty kocham najbardziej.Mają wszystko to, czego szukam w słodkich wypiekach. Różnorodność struktur, smaków, konsystencji.I tak wielką, nieograniczoną możliwość kreowania nowych kombinacji i połączeń.Kruchość ma...
KUCHARNIA
Lody
,
Tarta
,
Bezy
,
Carte d'or
,
Cytryny
,
Deser
,
Lemon Pie
Konkurs z firmą KROKUS
WYNIKI KONKURSU Z FIRMĄ KROKUS!Dziękujemy za wszystkie przesłane propozycje. Przesłaliście naprawdę smaczne przepisy i apetyczne zdjęcia. Wybór nie był łatwy, ostatecznie zdecydowała największa kreatywność i wybrane zostały przepisy, które pokazują, że...
KUCHARNIA
Konkurs
,
Przetwory
,
Krokus
Konkurs z firmą KROKUS
Jak doskonale wiecie uwielbiam odkrywać twórców dobrego jedzenia. Takiego, które powstaje z miłości i pasji, gdzie jakość przedkładana jest nad ilość, gdzie skład to czysta natura, a smak jest jej doskonałym przedłużeniem. Z równie wielką radością uwie...
KUCHARNIA
Konkurs
,
Przetwory
,
Krokus
Jadalne prezenty
JADALNE PREZENTY to już grudniowa tradycja. Cieszę się, że od kilku lat mogę co roku prowadzić warsztaty, na których z niezwykle sympatycznymi uczestnikami przygotowujemy przeróżne smakowite podarki.W tym roku warsztaty były o tyle ważne i inne o...
KUCHARNIA
Jadalne prezenty
,
Warsztaty
Bezy, brownie i lody zimą.
Uwielbiam kontrasty.Słodki z gorzkim.Biały z czarnym.Lato zimą.Pieprz w truflach, a trufle na śniadanie.Kontrast cudownie zwalcza nudę. Nie pozwala wkroczyć rutynie.Zaskoczone miny, zdziwione spojrzenia, a potem błogie mruczenie...
KUCHARNIA
Lody
,
Bezy
,
Deser
,
żurawina
Warzywo. 100 sposobów na jarzynę.
Przez jednych kochane, przez innych znienawidzone.Warzywo.Od teraz to nie tylko źródło rozterek dla gotujących mam i sygnał do ucieczki dla dzieci.WARZYWO, o którym piszę to coś więcej, coś co sprawi, że nawet najwięksi przeciwnicy doznają jarzyn...
KUCHARNIA
Warzywa
,
Dominika Wójciak
,
Recenzje
,
WARZYWO
Słoikiem jestem!
17 słoików keczupu.30 słoików pomidorów na zimę.28 słoików galaretki z papierówek.28 słoików konfitury truskawkowej z bzem.15 słoików galaretki z czerwonej porzeczki.12 słoików galaretki z czarnej porzeczki.10 słoików galaretki jezynowej.12 słoik...
KUCHARNIA
Warsztaty kulinarne
,
Przetwory
,
Warsztaty
,
Lidl
,
Relacja
Chlebem i solą.
Chleb to moja wielka miłość.Symbol domu, wspólnego stołu, prostych radości i ciepła.Od lat wypiekam go w domu i każdy kolejny bochenek jest wyczekiwanym gościem.Wielką radością i zaciekawieniem było dla mnie zaproszenie na kolejne spotkanie z cyk...
KUCHARNIA
Warsztaty kulinarne
,
Warsztaty
,
Chleb
,
Pieczywo
,
Chleb razowy
Zapraszam Cię na śniadanie - zjedzmy je razem
Śniadanie - parę lat temu było moim najmniej lubianym posiłkiem.Nie mogło konkurować z trzema filiżankami kawy wypijanymi w pośpiechu, by dawką uderzeniową zmusić organizm do zawsze zbyt wczesnej pobudki.Na szczęście z wiekiem człowiek mądr...
KUCHARNIA
Warsztaty kulinarne
,
Warsztaty
,
śniadanie
Truskawkowy milkshake. Radość jest prosta!
Truskawki kocham odkąd pamiętam.W dzieciństwie uwielbiałam, kiedy babcia podawała mi je ze śmietaną - rozgniecione widelcem, posypane cukrem i wymieszane z wiejską śmietaną były ukochanym wakacyjnym deserem.Z czasem, gdy moja świadomość zdrowego od...
KUCHARNIA
Desery
,
Lody
,
Truskawki
,
Big Milk
,
Jogurt
,
Milkshake
,
Shake
Truskawkowy milkshake. Radość jest prosta!
Truskawki kocham odkąd pamiętam.W dzieciństwie uwielbiałam, kiedy babcia podawała mi je ze śmietaną - rozgniecione widelcem, posypane cukrem i wymieszane z wiejską śmietaną były ukochanym wakacyjnym deserem.Z czasem, gdy moja świadomość zdrowego od...
KUCHARNIA
Desery
,
Lody
,
Truskawki
,
Big Milk
,
Jogurt
,
Milkshake
,
Shake
Risotto pomidorowe. Osobowość ziarnka.
Risotto. Klasyka kuchni włoskiej." ... posiekanej cebuli włóż, pół kostki masła,postaw rondel na ogniu, co wesoło trzaska,a gdy cebula zacznie się zrumieniać,surowego wsyp ryżu, ile ci potrzeba,by do dna nie przywarł, mieszaj bez wytchnieni...
KUCHARNIA
Lidl
,
Obiad
,
Kuchnia włoska
,
Risotto
,
Ryż
Granita z bzu. Jak zjeść zapach?
Jak zjeść zapach?Czy to w ogóle możliwe?Położyć go na talerzu, podzielić na porcje, wpisać do menu ... Przecież jest niewidzialny. Pojawia się równie niespodziewanie co znika.Jest zapowiedzią, bywa wspomnieniem, ale czy może stać się ...
KUCHARNIA
Desery
,
Lody
,
Biały bez
,
Dziki bez
,
Granita
Bazyliowa panna cotta z truskawkami i syropem z bzu. Odwagi!
Panna cotta.Truskawki.Klasyka.Właściwie nic więcej nie trzeba.Zestaw idealny.A jednak gdzieś tam w środku - czasem nieświadomie, a często z czystej przekory - przychodzi ochota, by nieco napsocić.Naciągnąć strunę i z szelmowskim błysk...
KUCHARNIA
Desery
,
Truskawki
,
Panna cotta
,
Bazylia
,
Czarny bez
1
2
3
Następna
→