Schab nadziewany parówkami Schab nadziewany parówkami, wspaniały soczysty z niespodzianką w środku, prosty w przygotowaniu, idealny na obiad, święta, a nawet na zimno na kanapki. Pamiętam, jak któregoś razu czytając fora Polonii za granicą przecz...
Tytuł jest niezwykle przewrotny, bo jeszcze nie spotkałem się z risotto z parówkami... ale dlaczego nie przygotować w ten sposób tego dania. Oczywiście prawdziwe risotto przygotowuje się w zupełnie inny sposób, ale to mój pomysł na obiad i będzie tak, ...
Vichyssoise- klasyczny, gęsty, jasny krem z minimalną (czyt. ekonomiczną dla naszego portfela ;)) ilością składników, czyli głównie ziemniaków i porów.Po kolorze krem mógłby wydawać się nijaki w smaku, ale nic bardziej mylnego- wtej wersji krem j...
Zupy to tradycyjna, polska przystawka.Wielu nie wyobraża sobie obiadu bez nich.Dzisiaj proponuję lekką zupę z porami i parówkami.Ja gotuję ją zwykle na żeberkach, ale jest wyśmienita na wywarze drobiowym.SKŁADNIKI :2 l bulionu2 marchewki1 pietruszka6 z...
Dzisiaj prościutki przepis na bazie ciasta na pizzę — roladki drożdżowe z parówkami. Składniki na roladki: ciasto na pizzę, 5 szt. parówek (jakichś bardziej mięsnych, mogą być też frankfurterki), 10 plasterków sera żółtego, koncentrat pomidorowy, muszt...
Szybki, fajny i ciekawy pomysł na obiad. Polecam. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 400 g pieczarek 2 małe pory lub 1 duży 0,5 szklanki wytrawnego białego wina 200 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki masła 2 łyżeczki susz...
Pory przekroić wzdłuż i pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć pory przez około 8 minut na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie zrumienią się. Doprawić solą oraz pieprzem.
Łososia wysmarować przeciśniętym przez praskę ...