Cześć =) Dziś chciałbym zaprezentować jedną z moich ulubionych sałatek - sałatkę krabową, którą po raz pierwszy jadłem kilka lat temu w poznańskiej spagheterii "Piccolo".
"Piccolo" słynie przede wszystkim ze spaghetti bolognese, ale tą sałatkę również gorąco polecam i zachęcam do odwiedzin jednego z kilku lokali "Piccolo" w Poznaniu.
Być w Poznaniu i nie zjeść w "Piccolo", to tak, jakby pojechać do Rzymu i nie zobaczyć Colloseum.
Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania takiej sałatki, ponieważ naprawdę warto!
Składniki:
- paluszki krabowe (1 opakowanie)
- średni ogórek
- 3 jajka
- 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
1) Paluszki krabowe pokroić w kostkę. Ogórka obrać i pokroić go w półtalarki.
2) Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.
3) Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, przyprawy i wymieszać.
Smacznego =)