Cześć =) Duszony filet z piersi kurczaka, to potrawa, która na polskich stołach gości bardzo często. Powody takiego stanu rzeczy są przede wszystkim dwa. Po pierwsze, po prostu spożywamy dużo drobiu (kurczaków), który obok wieprzowiny, jest najczęściej jedzonym w Polsce mięsem. Po drugie filet z piersi kurczaka przygotowuje się łatwo i szybko.
Duszony filet z piersi kurczaka, przedstawiony poniżej, podałem z duszonymi grzybami oraz ziemniakami i brukselką, ugotowanymi na parze. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania filetów z piersi kurczaka w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!
Potrzebne będą: - pojedyncze filety z piersi kurczaka (w zależności od ilości osób) - oliwa - sól, pieprz - ostra papryka - suszone grzyby (garść)
Sposób wykonania: 1) Filety z piersi kurczaka tniemy wzdłuż na cieńsze plastry, myjemy, osuszamy, przyprawiamy i lekko nacieramy oliwą. 2) Podsmażamy z obu stron, następnie dodajmy grzyby i podlewamy lekko wodą. 3) Całość dusimy pod przykryciem przez około 30 minut.
Baskijska pierś z kurczaka Kolejny filet z piersi kurczaka faszerowany mozzarellą , pesto , czosnkiem , zawinięty w hiszpańską szynkę serrano . Dlatego też nazwa Baskijska pierś
Cześć =) Pieczony filet z piersi kurczaka, to potrawa, która na polskich stołach gości bardzo często. Powody takiego stanu rzeczy są przede wszystkim dwa. Po pierwsze, po prostu spożywamy dużo drobiu (kurczaków), który obok wieprzowiny, jest najczę...
Cześć =) Pieczony filet z piersi kurczaka, to potrawa, która na polskich stołach gości bardzo często. Powody takiego stanu rzeczy są przede wszystkim dwa. Po pierwsze, po prostu spożywamy dużo drobiu (kurczaków), który obok wieprzowiny, jest najczę...
Cześć =) Duszony filet z piersi kurczaka, to potrawa, która na polskich stołach gości bardzo często. Powody takiego stanu rzeczy są przede wszystkim dwa. Po pierwsze, po prostu spożywamy dużo drobiu (kurczaków), który obok wieprzowiny, jest najczęś...
Nie da się ukryć, że jestem wielkim miłośnikiem wszelkich makaronów. Spaghetti, penne czy rigatoni – te wszystkie makarony idealnie pasują do sosu z sera pleśniowego, z dodatkiem soczystego kurczaka oraz obłędnego szpinaku, przyprawionego tylko ...
Cześć =) Pieczony filet z piersi kurczaka, to potrawa, która na polskich stołach gości bardzo często. Powody takiego stanu rzeczy są przede wszystkim dwa. Po pierwsze, po prostu spożywamy dużo drobiu (kurczaków), który obok wieprzowiny, jest najczę...
Królik duszony w sosie z pieczarkami, to przepyszne danie w przepysznym sosie. Sosu jest tak dużo, że wykorzystujemy go do uduszenia w nim piersi z kurczaka na drugi dzień (no chyba, że sos zostanie pochłonięty przez domowników Mąż, wręcz łyżką...
Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie to propozycja na pysznego i soczystego kurczaka. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na pitraszenie w kuchni, to ten obiad jest idealny dla Was! :) Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie &...