Indyjska zupa dahl z warzywami i czerwoną soczewicą. Nie ma jednego, oczywistego przepisu na dahl. Pewne jest, że w zupie powinna znaleźć się czerwona soczewica, marchewka, papryka ostra, czosnek, kolendra
Ten przepis/artykuł przeczytasz w 2 minutyWyrazisty aromat kurkumy, posmak imbiru zmieszanego z cynamonem, a to wszystko uzupełnione delikatną nutą mleczka kokosowego? Kuchnia indyjska to doskonałe urozmaicenie codziennego menu, zwłaszcza dla wszystkic...
Gdybym miała wskazać danie, które rozwiązuje wszystkie kuchenne rozterki bez wątpienia wybrałabym dahl. Jest jednocześnie przepyszny, prosty, szybki, sycący i wystarczający []
Dzisiaj kolejna odsłona zupowego cyklu. Zupa z czerwonej soczewicy dahl. Zupa to element kuchni indyjskiej. Niezwykle smaczna, sycąca, na długo zaspokoi nawet największego głodomora. Może być jedzona z chlebkami naan czy grzankami. Miska takiej...
Lubię tę kolejność. To jak z zupami. Sól na końcu, nigdy na początku. Oliwa, cebula, czosnek, imbir, kumin, kolendra, cynamon Wyobrażam sobie, że kiedy dodam jakąś przyprawę w nieodpowiednim momencie, czar pryśnie. Więc czas start, c...
Dal to zupa, którą kiedyś bardzo często robiłem w domu, ponieważ jest prosta i aromatyczna dzięki bogactwu przypraw. Wynikiem tego było ciągłe doskonalenie przepisu i publikacja na blogu. Już wiem, że bardzo ważna jest dla mnie konsystencja. Tej zupy g...
Dal to zupa, którą kiedyś bardzo często robiłem w domu, ponieważ jest prosta i aromatyczna dzięki bogactwu przypraw. Wynikiem tego było ciągłe doskonalenie przepisu i publikacja na blogu. Już wiem,...