Jest i obiecany przepis. Puree idealnie sprawdzi się przede wszystkim do różnego rodzaju wypieków. Ja chętnie użyłabym go do koktajlu lub racuchów. Wiadomo, najchętniej wrzuciłabym go do czegoś wytrawnego, ale w moim obszernym kajecie jeszcze nic takiego nie zanotowałam. Jeżeli ktoś z Was ma jakiś pomysł, walcie śmiało.
Składniki:
średniej wielkości dynia (ja użyłam Hokkaido)
Dynię myjemy, kroimy na pół, pozbywamy się pestek i włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i pieczemy do miękkości w 180 stopniach. Nie napiszę Wam ile powinniście ją piec, ponieważ różne gatunki dyni potrzebują innego czasu pieczenia. Mojej Hokkaido wystarczyło 30 minut. Jeżeli chodzi o skórę, w przypadku Hokkaido nie trzeba jej wycinać, można ją spokojnie zmiksować z miąższem. Jeżeli macie inną odmianę, po upieczeniu odetnijcie ją. Upieczone kawałki dyni wrzucamy do blendera i miksujemy na gładkie puree.
Owsiane ciastka z dyni bez uycia mki pszennej. Pyszne, zdrowe z dodatkiem puree z dyni. Bardzo szybkie i proste
Post Owsiane ciastka z dyni pojawił się poraz pierwszy w I Love Bake.
Puree z dyni to baza do wielu fantastycznych przepisów zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Składniki na puree: dynia o pomarańczowym miąższu Przygotowanie puree: Dynię przekrawamy na pół, wydrążamy środek z pestkami. Oczyszczone dynie kroimy na mni...
Koniec sierpnia do idealny czas na słodkie wypieki z udziałem dyni. W moim menu dynia pojawiła się dość niedawno, ok 5-6 lat temu. Na tyle mocno ją polubiłam, że z każdym rokiem poszerzam repertuar dyniowych potraw, zarówno na słodko, jak i na sł...
Cześć! Dziś kolejny bardzo prosty przepis. Nie jest to przepis ani na obiad, ani na deser. Jest to przepis na... read more
Ten wpis Pieczona dynia, puree z dyni pojawił się po raz pierwszy w Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna.
...
Pani Fotograf Gotuje! Blog, przepisy i fotografia kulinarna
Puree z dyni
Dziś ciąg dalszy przepisów z dynią. Dynia olbrzymka nie jest skonsumowana nawet w połowie więc niebawem będą następne. Mus z dyni przyda Wam się zarówno do wypieków jak i dań głównych. Dzięki niemu szybko przygotujecie dyniowy sernik, &#...
Puree z dyni to doskonała baza do wypieków, placków, na jego bazie możemy robić też zupy. Robi się je ekspresowo, możemy je później zachować w słoikach lub pomrozić w woreczkach. To absolutny must have dla mam- to jeden z pierwszych produktów, którymi ...
Dwa przepisy w jednym - puree z dyni i placki dyniowe z tegoż puree. Smaczne, bezmięsne i bardzo seoznowe danie. Puree dyniowe można przechowywać w lodówce, więc może wcale nie takie sezonowe...?