Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Marynowane leśne grzyby
KARDAMONEK
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
27
Kategorie
2
Marynowane leśne grzyby
Sezon grzybowy w pełni :) Większość wolnego czasu spędzamy w lesie szukając skarbów. Każdy zbiór dzielimy na dwie części : do suszenia i marynowania. W suszeniu pomaga nam suszarka do warzyw i owoców, natomiast w marynowaniu niezastąpiona zalewa.3/4 sz...
KARDAMONEK
09 wrz 14
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
KARDAMONEK
Niestety ten blog nie ma opisu
27
2
Polecane przepisy
Warto wiedzieć: Leśne grzyby – minimum kalorii i maksimum smaku! Dowiedz się, jakie mają właściwości, wprowadź do codziennej diety i korzystaj z nich przez cały rok.
Czy grzyby to coś więcej niż woda i trochę smaku? Czy rzeczywiście są tak małowartościowe, jak się zwykło o nich mówić? Czy w takim razie w ogóle warto po nie sięgać? Najwyższy czas obalić kilka mitów, narastających latami w temacie grzybów i odkryć pr...
Gazeta Kulinarna
***Gazeta - warto wiedzieć***
Tarta z grzybami
Leśne grzyby z cebulą i czosnkiem, zatopione w śmietanowo jajecznym farszu. A to wszystko zapieczone na delikatnym, kruchym spodzie.... Czytaj dalej
Napiecyku | Napiecyku
Co na obiad ?
,
Dania z warzywami i jarskie
,
Ciasta i ciasteczka kruche
Rydze w sosie
Grzyby tej jesieni nadzwyczaj obrodziły prawdziwki, kurki i rydze, suszone, marynowane i mrożone mam zapas na cały rok! Rydze najlepiej smakują marynowane w occie, smażone lub duszone w sosach nie poleca się suszenia rydzy, lub dodawania ich do zup. Dz...
Sprawdzona Kuchnia
Jesień
,
Obiad
,
Serek mascarpone
,
Wegańskie
,
Sosy, dipy
,
Grzyby
Grzyby w solance na zimę
Grzyby w solance na zimę otwierają tegoroczne przetwory grzybowe. Pasteryzacja grzybów w solance to jeden ze sposobów konserwowania grzybów. W przyszłą sobotę jedziemy ponownie do lasu, więc kurek zapewne przywieziemy znów sporo. Przygotuję jeszcze kil...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Marynaty i przetwory
,
Przetwory na zimę
,
Grzyby w solance
,
Grzyby w solance na zimę
,
Jak przygotować solankę?
,
Konserwacja grzybów
,
Kurki w solance
,
Przetwory z grzybów
Klasyka Gatunku, odcinek 18 - Marynowane grzybki
Dziś na tapetę dajemy grzybki w occie! Najlepsze do zimowej wódeczki, śledzika, tatara, kiełbaski itede itepeZastosowań wiele, tak jak i okazji, żeby wspólnie pobiesiadować :)Najczęściej do marynowania wybieramy małe okazy - najlepiej w całości, ewentu...
Miśka W Kuchni
Słoiki
,
Marynata
,
Zapasy na zimę
,
Borowiki
,
Grzyby w occie
,
Kurki
,
Marynowane grzyby
,
Maślaki
,
Ocet
,
Podgrzybki
Makaron z podgrzybkami
Leśne grzyby cieszą na każdym etapie Od poszukiwań do konsumpcji. Zapach lasu, zapach grzybów jest czym tak przecudownym,że z przyjemnością wybieram się na takie wędrówki. W tym roku nie byłam na urlopie,na co dzień pracuje w korporacji i coś tak czyst...
SpiekłaRodem
Wegetariańskie
,
Obiad
,
Grzyby
,
Podgrzybki
Placuszki, racuszki z leśnych grzybów
Namoczyć grzyby leśne w gorącej wodzie.Pokroić czerwoną paprykę, cebulkę, czosnek, dodać kukurydzę i pokrojone w dość duże kawałki odsączone grzyby leśne, ser.W osobnej misce zmieszać mąkę kukurydzianą, mąkę żytnią razową, mleko sojowe, sól kurku...
Bar(a)bara w Kuchni
WEGEtariańskie
,
PYSZNY obiad
,
Przekąski
,
Party
Łazanki mocno inaczej
Sezon na makaron jest cały rok. Nie tylko 25 października kiedy wypadł Światowy Dzień Makaronu. Trochę inaczej jest z sezonem na kapustę. Najgorzej jest z sezonem na grzyby leśne, bo on właśnie się kończy. Wykorzystując ostatni gwizdek zmodyfikowałem t...
Kryzysowa Książka Kucharska
Grzyby
,
Makaron
,
Kapusta
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone