13 lipca miałam przyjemność wziąć udział w super warsztatach organizowanych przez Akademię Smaku Bosch, Kroplę Beskidu oraz Mlekovitę. Tym razem tematem warsztatów była kuchnia wegetariańska. Tym bardziej wydarzenie to sprawiło mi ogromną przyjemność, gdyż od dawna jestem ogromną fanką kuchni roślinnej. Warsztaty poprowadzili Tomek Jakubiak, Tomek Lach oraz Kasia Glinka, zaś uczestnikami byli laureaci konkursu organizowanego przez Akademię Smaku, na najciekawsze wegetariańskie danie. Warsztaty miały na celu podkreślenie wielowymiarowości kuchni roślinnej oraz pełni smaku, którą z łatwością możemy uzyskać właśnie z warzyw.
Cudowne aromatyczne zupy, sycący pyszny pasztet, zapiekane tortille a także przepyszny burger z buraka - to tylko kilka pozycji z tej prawdziwej wegetariańskiej uczty. Poniżej pokażę Wam kilka warsztatowych zdjęć, zaś w najbliższym czasie postaram się podzielić z Wami doskonałymi przepisami, które mogłam poznać.
Miłego oglądania!
p.s na samym dole video skrót z warsztatów.
Macie ślinotok? Bo ja tak!