Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Guanciale affumicato
Italianizzato
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
290
Kategorie
440
Guanciale affumicato
Domowe wędzone podgardle Jest to składnik, bez którego nie obędą się prawdziwe spaghetti alla carbonara ani bucatini all’amatriciana. Włosi używają go głównie do makaronów, choć nie brak innych potraw, które bazują na ...
Italianizzato
25 mar 17
Przepis
,
Kuchnia
,
Spaghetti
,
Guanciale
guanciale
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Italianizzato
Vino, cibo, lingua e cultura.
290
440
Polecane przepisy
Jak zrobić prawdziwą carbonarę?
Spaghetti carbonara to klasyk, wydawać by się mogło, że jest to bardzo prosta potrawa. I jest to prawda, jeśli się wie, jak ją przygotować. W przeciwnym razie może wyjść makaron z jajecznicą, a tego z pewnością w tym przypadku chcemy uniknąć! Zrobienie...
Kuchnia w formie
Przepisy
,
Kuchnia włoska
,
Co zrobić z żółtkami
,
żółtka
,
Carbonara
,
Co to jest guanciale
,
Guanciale
,
Jak zrobić carbonarę
,
Pecorino
,
Spaghetti
Pasta Amatriciana
Pasta, której nazwa pochodzi od włoskiej miejscowościAmatrice leżącej na krańcu Lacjum, tuż przy granicy z Abruzją jest jednym z dań stanowiących kanon kuchni włoskiej. Z nieznanego mi powodu nie jest ona tak popularna w Polsce jak inne top...
Żarcie Bez Spinki
Kuchnia włoska
,
Makarony
Iggy Pizza – najlepszy lunchowy deal we Wrocawiu?
Wstyd (a może i nie wstyd) się przyznać, ale większe rozeznanie w pizzach neapolitańskich mamy w Neapolu i Wrocławiu niż w Warszawie. Nie jest to jednak przypadek. Nikogo nie dziwi wysyp świetnych pizzerii w kolebce tego dania, ale Wrocław? Trudno mi w...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Restauracje
,
Iggy Pizza
,
Iggy Pizza Wrocław
,
Pizza lunch
,
Pizza napoletana
,
Pizza neapolitańska
,
Pizza Wrocław
Spaghetti alla carbonara
Czy wiecie, że dziś obchodzimy Carbonara Day — światowy dzień carbonary? Najlepsza włoska pasta świata obchodzi swoje święto właśnie 6 kwietnia! Z tej okazji i ponieważ miałem zestaw produktów przywiezionych prosto z Włoch, postanowiłem przygotować dla...
food²
Dania główne
,
Boczek
,
Parmezan
,
Kuchnia włoska
,
Makaron
,
Spaghetti
,
Pancetta
,
Guanciale
Spaghetti alla carbonara
Carbonara. Pełen węglowodanów makaron skąpany w tłuściutkim, kremowym, pełnym umami sosie, przygotowywany nie dłużej niż czas konieczny na ugotowanie makaronu - perfekcyjny comfort food. Szybkie, proste i dobre jedzenie.Nie wiem jak bardzo zgodna z wło...
oj, zjadłoby się
Obiad
,
Kuchnia włoska
,
Makaron
,
Mięso
,
Obiady dwudziestominutowe
Guanciale affumicato
Domowe wędzone podgardle Jest to składnik, bez którego nie obędą się prawdziwe spaghetti alla carbonara ani bucatini all’amatriciana. Włosi używają go głównie do makaronów, choć nie brak innych potraw, które bazują na ...
Italianizzato
Przepis
,
Kuchnia
,
Spaghetti
,
Guanciale
BUCATINI ALL'AMATRICIANA
Bucatini all'amatriciana to jedno z najbardziej znanych dań włoskich, aż dziw, że dopiero teraz prezentuję je na moim blogu. No cóz , lepiej później niż wcale ...Danie to pochodzi z regoinu Lacjum, a dokładnie z miasteczka Amatriciana - skąd też przybr...
Con sapore…
Kuchnia wloska
,
Makarony
Soczewica z porem i guanciale
Zdjęć nie ma bo nie chcą się załadować. Pewnie im za ciepło Składniki: oliwa z oliwek szklanka posiekanego selera naciowego jedna mała, biała cebula ząbek czosnku mała garść zielonej pietruszki ocet z czerwonego wina szklanka ugotowanej soczewicy (ziel...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Ciasteczka
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone