Pewne warzywo zakamuflowałem jagodami. Nic dziwnego, dzięki swojemu kolorowi i fakturze mogłoby być mistrzem kamuflażu. A wcale nie mówię o cebuli czy ziemniaku :P Czasem nie wiem, dlaczego te smoothies aż tak dobre wychodzą. I bardzo fajnie, że dużo jagód zamroziłem tamtego lata.
Fioletowe smoothie (banany, kalarepa, jagody, cynamon)
Purple smoothie (bananas, kohlrabi, blueberries, cinnamon)
Przepis:
1 średnia kalarepa
4 mrożone banany
1 banan
3/4 szklanki mrożonych jagód
1 szklanka wody
1/3 łyżeczki cynamonu
Kalarepę obieramy i miksujemy ze świeżym bananem, cynamonem i wodą. Potem blendujemy dokładnie z mrożonymi jagodami, a na koniec z bananami pokrojonymi uprzednio w plastry.
Tralala, dziwna rzecz mnie jutro czeka. Parawan, że hoho.