Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pyry z wegańskim gzikiem, czyli powrót do korzeni
Hello Morning. Kuchnia roślinna
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
207
Kategorie
714
Pyry z wegańskim gzikiem, czyli powrót do korzeni
Jakiś czas temu przygotowałam e-booka z przepisami na dania z ziemniaka. Dlaczego? Bo kocham ziemniaczki, płyną sobie w mojej krwi prosto do serduszka. Pyrki to moja miłość i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Przygotowałam dwadzieścia ulubionych prze...
Hello Morning. Kuchnia roślinna
07 lip 18
Lunch
,
Obiad
,
Weganizm
,
Tofu
,
Ziemniaki
,
Weganizujemy tradycję
,
Wegański ser
,
Kuchnia polska
,
Ser
,
Twarożek
,
Wegański twarożek
,
Gzik
,
Kuchnia poznańska
,
Kuchnia wielkopolska
,
Poznań
,
Poznańska pyra
,
Pyry
,
Pyry z gzikiem
,
Wegański gzik
Lunch
79 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Hello Morning. Kuchnia roślinna
Moja kuchnia, mój plac zabaw
207
714
Polecane przepisy
Pyry z wegańskim gzikiem, czyli powrót do korzeni
Jakiś czas temu przygotowałam e-booka z przepisami na dania z ziemniaka. Dlaczego? Bo kocham ziemniaczki, płyną sobie w mojej krwi prosto do serduszka. Pyrki to moja miłość i nie wyobrażam sobie bez nich życia. Przygotowałam dwadzieścia ulubionych prze...
Hello Morning. Kuchnia roślinna
Lunch
,
Obiad
,
Weganizm
,
Tofu
,
Ziemniaki
,
Weganizujemy tradycję
,
Wegański ser
,
Kuchnia polska
,
Ser
,
Twarożek
,
Wegański twarożek
,
Gzik
,
Kuchnia poznańska
,
Kuchnia wielkopolska
,
Poznań
,
Poznańska pyra
,
Pyry
,
Pyry z gzikiem
,
Wegański gzik
Pyry z wegańskim gzikiem
Pyry z gzikiem to sztandarowe danie kuchni poznańskiej. Mam do niego ogromny sentyment i po latach spędzonych w Poznaniu, lubię od czasu do czasu przypomnieć sobie jego smak.Przepis na mój ulubiony gzik, czyli twarożek pełen chrupiących nowalijek, poja...
Po zielonemu... czyli po mojemu. Wegetariański blog kulinarny.
Wegańskie
,
Drugie danie
,
Ziemniak
,
Tofu
Pyry z gzikiem
Pyry z gzikiem- wielkopolski rarytasPyry z gzikiem jak łatwo się domyśleć są potrawą charakterystyczną dla kuchni Wielkopolski. Gzik stanowi bardzo prosty w przygotowaniu przysmak powstały na bazie twarogu rozrobionego ze śmietaną. Obecnie śmieta...
Podróże na języku
Obiadowe
,
Obiad
,
Wegetariańskie
,
Polska
,
Przystawki
,
Szybko na obiad
Makaron z serem na słodko
Makaron z serem na słodko z cukrem to jedno z dań z dzieciństwa, obok leniwych pierogów, pyrów z gzikiem, placków ziemniaczanych, czy naleśników z serem i dżemem, które jedliśmy w piątki na obiad podczas postu. U nas taki makaron z Czytaj dale...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Obiad
,
Drugie danie
,
Makarony
,
Danie bezmięsne
,
Co jeś podczas postu
,
Danie na piątek
,
Danie w 15 minut
,
Jak zaoszczędzić czas
,
Makaron na słodko
,
Makaron z serem
,
Makaron z serem na słodko
,
Makaron z twarogiem
,
Z czym podać makaron
Gzik
Gzik jada się jak Polska długa i szeroka, choć tylko w Wielkopolsce a) jest potrawą regionalną, b) podaje się go nie tylko do chleba, ale tradycyjnie i do ziemniaków, c) ma tak uroczą nazwę :-) Reszta świata gzik nazywa po prostu.. twarogiem z dodatkam...
kuchnianaszapolska
Bez mięsa
,
WIOSNA
,
Nabiał
,
Do chleba
,
Wielkopolska
,
Nowalijki
Kulinarne trendy na 2016 rok
Jak zwykle, nie wiadomo skąd i czemu tak szybko nadszedł nowy rok. Niewątpliwą zaletą jest to, że nie wiemy co nam przyniesie. Nauczone doświadczeniem lat poprzednich, pokusimy się o małe jasnowidztwo i postaramy się przewidzieć trendy kulinarne, które...
burczymiwbrzuchu
Tosia
,
Śliwka
,
Opowieści
Pyry z gzikiem – tradycyjna potrawa postna kuchni wielkopolskiej
Pyry z gzikiem to genialna w swojej prostocie potrawa. Jeżeli przestrzegacie postu w piątek, to danie jest w takim razie dla Was. Składa się oczywiście z ziemniaków (pyrów) gotowanych w mundurkach oraz odpowiednio doprawionego twarogu (gziku). Gzik moż...
Wyśmienity blog
Niskokaloryczny obiad
,
Tradycyjna kuchnia
Pyry z gzikiem
Jestem z Wielkopolski i kocham pyry z gzikiem. Jak byłam mała to ciągle męczyłam mamę żeby w piątek właśnie to danie regionalne zrobiła na obiad. A moja biedna mama robiła je średnio co dwa tygodnie (na zmianę z naleśnikami ;)). No ale co poradzić, jak...
Między miętą a bazylią
Cebula
,
Ser twarogowy
,
Ziemniaki
,
Gzik
,
Kuchnia regionalna
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone