Przepis od Susany:)Dziekuje:)
Skladniki:
450 maki
80 gr mleka ja zawsze daje wode
60 gr miekkiego masla ja zawsze margaryne wegetal
60 gr cukru
2 male jajka
100 gr pure z dyni
20-25 gr drozdzy
szczypta soli
1 lyzeczka lub 1,5 cynamonu
do dekoracji:
+ cukier
(agua/aroma de azahar)
W letniej wodzie rozpuszczamy drozdze.Dodajemy cukier,cynamon,margaryne,jajko,puré z dyni,make i sol.Bardzo dobrze mieszamy.Ciasto ma nam sie prawie nie kleic od rak.Smarujemy pojemnik oliwa do ktorego dajemy zrobione ciasto.Ciasto ma dosc ladnie urosnac.Teraz formujemy male buleczki kazda jedna jakies 70 gr.Dajemy na blaszke i znowu czekamy aby troszeczke podrosly.Buleczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem.Ja cukier mieszam z woda de azahar.Wkladamy do nagrzanego piekarnika 180º-200º i pieczemy jakies 10 minut,albo do czasu az beda slicznie przyrumienione:)