Jarmużowe owsianki
Darii i
Sylwii skradły moje serce. Nie było opcji, żebym jej nie przyrządziła, ponieważ zbyt kocham połączenie jarmużu z bananem.
Zdecydowanie jedno z najpyszniejszych śniadań.
Słoneczko wyszło.
|
jarmużowo-bananowa owsianka z truskawkami (pod spodem i na wierzchu) i domowym masłem migdałowym |
|
Znowu polskie truskawki ;) |
Przepis:
-5 łyżek płatków owsianych
-2 łyżki mleczka kokosowego
-daktyle (dowolna ilość)
-jarmuż (ok 2 garści)
-banan
Płatki zalewam na noc wodą. Rano gotuję. Jarmuż wraz z bananem, daktylami i mleczkiem kokosowym miksuje i dodaję do gotującej się owsianki. Gotuję, aż do zgęstnienia. Podaję z ulubionymi dodatkami.
Wczorajszy dzień nie był aż taki zły... Sprawdzian dobrze (chyba) poszedł, skończyłam wcześniej lekcje. To wszystko dzięki Wam ;) Kto w końcu trzymał kciuki?
Tylko znowu przeze mnie pojawiło się cierpienie i smutek.Dzisiejszy dzień również będzie ciężki. Sprawdzian z audycji muzycznych i próba w teatrze do godziny 21. Cały dzień poza domem... Chciałam, to mam.
Dziękuje za wszystkie ciepłe komentarze!
Słonecznego dnia!
Zuzu*