- 2 jajka
- 200- 220g mąki pszennej
- 200ml wody
- 200ml mleka
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- garść malin
- 2 łyżki oleju do ciasta + olej do smażenia
Dodatkowo
Przygotowanie
Przesiewam mąkę do miski, wbijam jajka, dodaje cukier, sól, olej, mleko, maliny i wodę. Miksuje ciasto do powstania gładkiej masy. Odstawiam na 30 minut. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju. Wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano.
Śmietankę ubijam wraz z cukrem pudrem na sztywno. Pod koniec ubijania dodaje serek mascarpone.
Na wystudzonych malinowych naleśnikach wykładam masę śmietanowo- serową, polewam czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej. Na koniec dekoruje malinami:)
SMACZNEGO!!!