Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Kulebiak z mięsnym farszem
FoodTrek
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
23
Kategorie
16
Kulebiak z mięsnym farszem
Kulebiak to danie, które przywędrowało do nas z Rosji i zostało gorąco przyjęte na Podlasiu i Lubelszyźnie. Stał się dumnym The post Kulebiak z mięsnym farszem appeared first on FoodTrek.
FoodTrek
31 mar 15
Polska
,
Rosyjska
Polska
6 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
FoodTrek
Poznaj smaki kuchni z całego świata
23
16
Polecane przepisy
Kulebiak z kiszoną kapustą
Kulebiak, strucla, zawijaniec, sztrudel, pieróg – drożdżowe ciasto wypełnione farszem z kapusty ma w Polsce wiele różnych nazw. Kiedy już []
jadłonomia · roślinne przepisy
Przepis na czebureki
Czebureki są podobne do pierogów lub calzone, wypełnione farszem najczęściej z dodatkiem mięsa. Jest to narodowe danie Tatarów krymskich, choć w Rosji i Ukrainie placki te stały się tak popularne, że nie tylko często przyrządza się je w domu, ale można...
Przepisy łatwe, szybkie i smaczne
Konkrety
,
Czebureki
,
Jak zrobić czebureki
,
Prosty przepis na czebureki
,
Przepis na czebureki
,
Tatarskie czebureki
,
Tatarskie placki
Cannelloni z mięsnym farszem
Cannelloni z mięsnym farszem to propozycja podania włoskiego dania na polskim stole trzeba próbować innych smaków. Każdy chyba lubi włoską kuchnię i smaki. Uwielbiam makaron (chociaż nie jest on wymysłem włochów) i mogłabym go zjadać kil...
Magiczny Garnek
Dania główne
,
Makarony, ryże, kasze
,
Cannelloni na obiad
,
Pomysł na cannelloni
PIEROGI Z PŁUCKAMI
PIEROGI Z PŁUCKAMI idealne pierogi z delikatnym mięsnym farszem. Pyszny, klasyczny, polski obiad
Przepisy Joli
Sól
,
Mąka
,
Obiad
,
Masło
,
Cebula
,
Czosnek
,
Woda
,
Cebule
,
Majeranek
,
Tani-obiad-lista
,
Ciepła woda
,
Mięso
,
Pierogi
,
Pierogi-lista
,
Płuca
,
Płucka
Kaczka z mięsnym farszem
Chciałam polecić kaczkę faszerowaną mielonym mięsem..
UgotujmyCos.pl
BEZ KATEGORII
,
DANIA GŁÓWNE
,
DANIA MIĘSNE
Kulebiak
Kilka słów wprowadzenia... Kulebiak to potrawa kuchni kresowej, swoje początki bierze w Rosji. Jest to zapiekany pieróg z ciasta drożdżowego nadziewany zazwyczaj farszem z kapusty i grzybów. Bardzo często podawany jest w takiej postaci na Wigilijnym st...
Kulinarny Blog – wiesz jak gotować!
Szybkie dania
,
Obiady
,
Sól
,
Jajka
,
Pieprz
,
Kolacje
,
Przekąski
,
Jajko
,
Pieczarki
,
Majeranek
,
Ciasto francuskie
,
Ziele angielskie
,
Kapusta kiszona
,
Grzyby
,
Ciasto francuskie z farszem
,
Ciasto z nadzieniem
,
Farsz do ciasta
,
Farsz z grzybów
,
Farsz z kapusty
,
Kulebiak
,
Kulebiak z ciasta francuskiego
Kulebiak z mięsnym farszem
Kulebiak to danie, które przywędrowało do nas z Rosji i zostało gorąco przyjęte na Podlasiu i Lubelszyźnie. Stał się dumnym The post Kulebiak z mięsnym farszem appeared first on FoodTrek.
FoodTrek
Polska
,
Rosyjska
Kulebiak
Kulebiak to duży, drożdżowy pieróg przypominający roladę z farszem kapuściano-grzybowym. Pochodzi z Ukrainy. U nas tradycyjnie pojawia się na wigilijnym stole. Tym razem zrobiłam jeden duży kulebiak, ale z tej ilości składników spokojnie wyjdą dwie dro...
Anka Gotuje
Dania obiadowe
,
Wigilia
,
Ciasto drożdżowe
,
Kapusta z grzybami
,
Kulebiak
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone