Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wołowina po burgundzku czyli klasyka francuskiej kuchni// Boeuf bourguinon
Est-Ouest
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
370
Kategorie
41
Wołowina po burgundzku czyli klasyka francuskiej kuchni// Boeuf bourguinon
To danie – sztandar francuskiej kuchni. Serwowane głównie w okresie zimowym budzi bardzo pozytywne i przyjemne skojarzenia. Ileż to razy nie słyszy się bowiem wzdychających Francuzów «Ah Bourguignon de ma mère, de ma mamie» czyli «&...
Est-Ouest
20 sty 15
Mieso-Viandes
,
Francuskie tradycje
Francuskie tradycje
3 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Est-Ouest
Niestety ten blog nie ma opisu
370
41
Polecane przepisy
Grzybowe bourguignon
Wołowina po burgundzku to znana na całym świecie klasyka kuchni francuskiej. Danie na wskroś mięsne, aczkolwiek z pewnością łatwiejsze do zweganizowania niż ślimaki czy oeufs en meurette (choć nie zapominajmy o złotej zasadzie wegańskich kucharzy - wsz...
Vege z Miłością
Bezglutenowe
,
Gulasze i curry
,
Pieczarki
Gulasz z wołowiny po burgundzku – boeuf bourguignon
Gulasz z wołowiny po burgundzku to moje ostatnie odkrycie. Długo się do niego zabierałam, wołowina po burgundzku wydawała mi się po filmie Julie i Julia potwornie skomplikowana. A okazuje się, że przygotowanie wołowiny po burgundzku wcale...
Pociąg Do Kuchni
Bruxelles Midi - kuchnia europejska
,
Pociągi pod specjalnym nadzorem - przepisy specjalne
,
Stacja mięsna
,
Gare du Nord - kuchnia francuska
,
Wołowina
,
Francuska
,
Boczek
,
Francja
,
Gulasz
,
Wino
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku
O wołowinie po burgundzku słyszał pewnie każdy. To słynne francuskie danie zdobyło szczególną popularność w Ameryce dzięki Julii Child, a później także i na całym świecie za sprawą filmu Julie i Julia. Nie ukrywam, że również ja sam potrawę przygotował...
food²
Dania główne
,
Mięso
,
Kuchnia francuska
,
Wołowina
,
Czerwone wino
,
Jednogarnkowe
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon4 średniej wielkości cebule1 ząbek czosnku6 marchewek900 g gulaszu wołowego6 łyżek oliwy z oliwekSól, pieprz2 łyżki maki200 ml czerwonego winaBukiet przypraw (pietruszka, tymianek, liść laurowy)Przygotowanie:Cebule pokroić ...
Proste Dania
Tofu (a’la boeuf) bourguignon
Kto tutaj oglądał JulieJulia? To jeden z moich ukochanych filmów. Kiedy dostałam pod choinkę garnek żeliwny, pierwsza potrawa, która mi się z nim skojarzyła to Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burgundzku. Nie brzmi specjalnie wegańsko, prawda ...
Vegan Corner
Dania główne
,
Tofu
,
Wino
Boeuf Strogonow
Boeuf Stroganow to danie, które kuchni rosyjskiej, które zdobyło ogromną popularność na przełomie XIX i XX wieku i podbiło praktycznie cały świat. Sama nazwa jest połączeniem francuskiego słowa bœuf wołowina oraz Str...
Madame Edith
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku (duszona w winie z leśnymi grzybami)
Boeufbourguignon, czyli wołowina po burgundzku, to tradycyjna potrawa kuchni francuskiej z rejonu Burgundii. Ta położona w centralnej części Francji krainasłynie z produkcji czerwonych win (burgundów), które powstają głównie ze szczepu wino...
W SMAK
Wołowina
,
Kuchnia francuska
Wołowina po burgundzku czyli klasyka francuskiej kuchni// Boeuf bourguinon
To danie – sztandar francuskiej kuchni. Serwowane głównie w okresie zimowym budzi bardzo pozytywne i przyjemne skojarzenia. Ileż to razy nie słyszy się bowiem wzdychających Francuzów «Ah Bourguignon de ma mère, de ma mamie» czyli «&...
Est-Ouest
Mieso-Viandes
,
Francuskie tradycje
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone