Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Tofu (a’la boeuf) bourguignon
Vegan Corner
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
85
Kategorie
93
Tofu (a’la boeuf) bourguignon
Kto tutaj oglądał JulieJulia? To jeden z moich ukochanych filmów. Kiedy dostałam pod choinkę garnek żeliwny, pierwsza potrawa, która mi się z nim skojarzyła to Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burgundzku. Nie brzmi specjalnie wegańsko, prawda ...
Vegan Corner
02 lut 16
Dania główne
,
Tofu
,
Wino
Dania główne
22 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Vegan Corner
Zdrowo, roślinnie, przepysznie
85
93
Polecane przepisy
Boeuf bourguignon, wołowina po burgundzku
Julia Child w perłach i z kieliszkiem czerwonego wina przyrządzała swoją boeuf bourguignon. Zainspirowana Julią w zupełnie odmiennym stanie ducha przygotowałam swoją ;)1,3 kg pręgi wołowej z kością500 ml czerwonego wina - Chiantidwie małe marchewki10 m...
projekt zupa
Mięso
Wegański gulasz z ryżem i "mięsem" sojowym
Odkąd na dobre przestałam jeść mięso, po tzw. kotlety sojowe sięgałam niezwykle rzadko. Zawszekojarzyły mi się z tekturowym żarciem. Może to echo złych wspomnień z czasów, kiedy jako nastolatka (czyli bardzo dawno temu) zostałam wegetarianką i ni...
Zdrowo zakręcona
Wegańskie
,
Potrawy jednogarnkowe
,
Świąteczne
UKIM – jedna kropla sosu rybnego więcej i będę tam wracać!
Nazwa UKIM brzmi w pewnym sensie swojsko U Kim, ale jak tłumaczą właściciele nowej azjatyckiej restauracji przy Chłodnej w Warszawie, to nie żadna zwykła Kim, ale mama (po wietnamsku u). Czy możemy spodziewać się więc w tym miejsc...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Recenzje
,
Restauracja wietnamska
,
Ukim
,
UKIM Chłodna
,
Ukim restauracja
,
Ukim Warszawa
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku
O wołowinie po burgundzku słyszał pewnie każdy. To słynne francuskie danie zdobyło szczególną popularność w Ameryce dzięki Julii Child, a później także i na całym świecie za sprawą filmu Julie i Julia. Nie ukrywam, że również ja sam potrawę przygotował...
food²
Dania główne
,
Mięso
,
Kuchnia francuska
,
Wołowina
,
Czerwone wino
,
Jednogarnkowe
Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon4 średniej wielkości cebule1 ząbek czosnku6 marchewek900 g gulaszu wołowego6 łyżek oliwy z oliwekSól, pieprz2 łyżki maki200 ml czerwonego winaBukiet przypraw (pietruszka, tymianek, liść laurowy)Przygotowanie:Cebule pokroić ...
Proste Dania
Tofu (a’la boeuf) bourguignon
Kto tutaj oglądał JulieJulia? To jeden z moich ukochanych filmów. Kiedy dostałam pod choinkę garnek żeliwny, pierwsza potrawa, która mi się z nim skojarzyła to Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burgundzku. Nie brzmi specjalnie wegańsko, prawda ...
Vegan Corner
Dania główne
,
Tofu
,
Wino
Boeuf Bourguignon
Jest w moim życiu kulinarnym kilka osób, które wielbię. Jedną z nich jest Julia Child. Kobieta, która nie tylko zmieniła podejście ludzi do gotowania ale uczyniła z niego sztukę. Weszła prawie siłą do środowiska opanowanego przez mężczyzn i ukończyła p...
LADY KITCHEN
Główne
,
Wołowina
,
Boeuf bourguignon
,
Czerwone wino
,
Julia child
,
Kuchnia francuska
Boeuf bourguignon i malbec zamiast czeskiej oberży
Wraz z nastaniem wiosny budzi się do życia przyroda a z nią my. Choć niektórzy odczuwają przesilenie wiosenne, ja odczuwam przypływ energii, a w mej głowie rodzi się więcej pomysłów. Marzec jest dla nas wyjątkowym miesiącem. A to dlatego, że wraz z wio...
Voyagedegustacje
Kuchnia francuska
,
Wina czerwone
,
Wina francuskie
,
Kuchnia burgundzka
,
Danie jednogarnkowe
Podpowiedzi wyszukiwań
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem