Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wino tygodnia: Château les Maréchaux, 1ère Côtes de Blaye, Cru Bourgeois, rocznik 2006 i szarlotka.
Est-Ouest
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
370
Kategorie
41
Wino tygodnia: Château les Maréchaux, 1ère Côtes de Blaye, Cru Bourgeois, rocznik 2006 i szarlotka.
Zdjecie wyszlo mi nieostre calkiem...To wino mocne, bardzo mocne bo bogate w garbniki czyli w taniny. Czuc je wyraznie po przelknieciu trunku. Bo w pierwszym aspekcie wino to jest nieco okragle, przyjemne w smaku. Dopiero po kilku a nawet kilkunastu se...
Est-Ouest
08 paź 17
Wino tygodnia
Wino tygodnia
6 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Est-Ouest
Niestety ten blog nie ma opisu
370
41
Polecane przepisy
Jesienny kurczak.
Duszony z dynia, ze swiezymi figami i z szalwia! Pycha! Podany z winem Château Larose - Trintaudon, Haut Médoc, 2°13, Cru Bourgeois.4 porcjePrzygotowanie 30 minutDuszenie 1 h8 palek kurzecych1 cytryna2 cebule czerwona i bialamala dynia typu Potim...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Mieso-Viandes
Wino tygodnia: Château les Maréchaux, 1ère Côtes de Blaye, Cru Bourgeois, rocznik 2006 i szarlotka.
Zdjecie wyszlo mi nieostre calkiem...To wino mocne, bardzo mocne bo bogate w garbniki czyli w taniny. Czuc je wyraznie po przelknieciu trunku. Bo w pierwszym aspekcie wino to jest nieco okragle, przyjemne w smaku. Dopiero po kilku a nawet kilkunastu se...
Est-Ouest
Wino tygodnia
Jesienna wolowina.
Przepyszne danie obiadowe pachnace jesienia...6 porcjiPrzygotowanie 20 minutDuszenie 1 h w szybkowarze lub 1h45 w garnku800 g dobrej wolowiny u mnie 100% Charolais4 marchewki roznokolorowe2 lodygi selera naciowegomala dynia Butternutgars grzybow lesnyc...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Mieso-Viandes
Lidl – Świąteczny Katalog Win
8 grudnia Lidl Polska zorganizował dla dziennikarzy i blogerów winiarskich uroczystą kolację w jednej ze znanych warszawskich restauracji - Platter. Znajduje się ona na I piętrze hotelu InterContinental. W kolacji wziął również udział Karol Okrasa - tw...
O winach i podróżach. Subiektywnie.
Ocena win
,
Degustacja
,
Współpraca
,
Wino i jedzenie
III Zlog bloggosfery winiarskiej Winicjatywy
Emocje po "III Zlocie Blogosfery Winiarskiej" powoli opadają. Wypada zatem przedstawić kilka refleksji, które nasuwają się odnośnie tego wydarzenia...(zdjęcie Olaf Kuziemka z Powinowatych)Społeczność winiarska to społeczność hermetyczna. Kiedyś&n...
O winach i podróżach. Subiektywnie.
Ocena win
,
Subiektywnie
,
Degustacja
,
Współpraca
Słodka Francja: Macaron de Nancy – Macaron à l’ancienne: Makaroniki
Z okazji "Dnia taty" przygotowałam ulubione ciasteczka mojego taty. Są to tradycyjne makaroniki, można je jeszcze spotkać w niektórych polskich cukierniach. Makaroniki, czy na myśl przychodzą Wam kolorowe ciasteczka o przeróżnych smakach połączone krem...
Kocie Oczka
Ciasteczka
,
Słodka Francja
Degustacja francuskiej oferty Lidla.
Muszę przyznać, że podejście przedstawicieli polskiego Lidla do blogerów winiarskich odznacza się dużym profesjonalizmem. Za każdym razem, gdy do ich oferty trafiają nowe etykiety powiązane z "kulinarną ofertą tematyczną" otrzymuję zaproszenie na...
O winach i podróżach. Subiektywnie.
Ocena win
,
Degustacja
Kilka słów o winie
Napisałam tutaj dużo o moim pobycie we Francji ale na sam koniec zostawiłam najważniejszy post, który dość długo powstawał. Bordeaux to jeden z najstarszych i największych rejonów słynących z wyrobu wina. Winorośl w tamte rejony sprowadzili jeszcze sta...
Jak cień
Podróże
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone