Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Cielęcina w marchewkach i w suszonych śliwkach// Veau aux carottes et aux pruneaux.
Est-Ouest
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
370
Kategorie
41
Cielęcina w marchewkach i w suszonych śliwkach// Veau aux carottes et aux pruneaux.
Dzisiaj dwa przepisy bo pogotowałam sobie trochę w sobotni poranek i muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych zajęć w sobotnie poranki. Nadawanie mojemu domowi smaków i zapachów!Pierwszy przepis to znakomita cielęcina, zaczerpnięty z...
Est-Ouest
24 sty 15
Mieso-Viandes
Mieso-Viandes
60 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Est-Ouest
Niestety ten blog nie ma opisu
370
41
Polecane przepisy
Far breton
Far breton, czyli francuski deser przypominający zapieczony budyń z suszonymi śliwkami, od dawna był na mojej liście "do zrobienia". Ostatnio wreszcie przyszła na niego kolej i muszę przyznać, że nie zawiódł moich oczekiwań. Przygotowałam go według tra...
In cooking we trust
Desery
,
śliwki
,
Francja
Far breton ze śliwkami
Przepis na far breton pojawił się na chilitonce już trzy lata temu: klik. Z takim uczuciem pomiędzy satysfakcją a politowaniem stwierdzam, że przez ten czas moje umiejętności fotograficzne nieco się poprawiły :-) Możecie Czytaj dalej ...
chilitonka
Francuska
,
Desery i inne
,
Mleko
,
Far Breton
,
śliwki suszone
Cielęcina w marchewkach i w suszonych śliwkach// Veau aux carottes et aux pruneaux.
Dzisiaj dwa przepisy bo pogotowałam sobie trochę w sobotni poranek i muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych zajęć w sobotnie poranki. Nadawanie mojemu domowi smaków i zapachów!Pierwszy przepis to znakomita cielęcina, zaczerpnięty z...
Est-Ouest
Mieso-Viandes
Terrina z żółtej soczewicy z prażonymi pestkami
Soczewica w wielu kolorach jest pięknym dowodem na to,że zimowe dania również mogą być interesujące, a składniki są w stanie zainspirować mnie tak samo jak te z cieplejszych sezonów.Na soczewicowa 'słoneczną' terrinę czaiłam się już od dłuższego czasu,...
Escapade Gourmande
Przystawki
Modro kapusta
Przyszła jesień, więc we Francji czas na Foire aux Vins i Foire aux CHOUX! Wszyscy kupuja wino, by zrobić w sklepach miejsce na beaujolais nouveau. Wszyscy kupują kapusty, bo to sezon...Dziś przepis na wege wersję modrej kapusty na ciepło. Super źródło...
posiekane !
Cebula
,
Jabłko
,
Kapusta czerwona
,
Ocet
Migdałowe chrupki (croquants aux amandes)
Znajoma przywiozła mi z Paryża kilka upominków, wśród których znalazło się opakowanie ciastek ze słynnej cukierni "Lenôtre". Nazwa na eleganckim pudełku anonsowała Croquants aux amandes (Migdałowe chrupki). Pod srebrną folią kryło się zaledwie kilka ci...
Kasza Prodżekt
Galettes aux Courgettes/ Placki z Cukinii z Wędzonym Łososiem
J'aime la courgette coupée en julienne dans une salade, en bâtonnets pour un apéro croquant et sain accompagné d'un dip selon mon humeur, mais ma plus grande faiblesse ce sont ces petites galettes de courgette. Naturellement, rien ne peut se comparer à...
Simplement — Po prostu
Recettes Rapides/Szybkie Przepisy
,
Galettes/ placki
,
Poisson/ryba
,
Saumon/łosoś
Marokańskie ciasto migdałowe
To ciasto okazało się na tyle niezwykłe w swoim smaku i na tyle proste i szybkie w wykonaniu, że nie mogłam się oprzeć i nie zaprezentować wam go tutaj. Do Nawal, naszej marokańskiej znajomej (Nawal od ośmiu już lat prowadzi blog La cuisine d'Omo Chaki...
Belgia od kuchni
Na deser
,
Kuchnia arabska
Podpowiedzi wyszukiwań
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami
Pączki francuskie
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem