Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Wszystkie przepisy z bloga
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
10
Kategorie
64
Wegańska Pasta z czerwonej fasoli
Znalazłam sobie najlepszego partnera do gotowania, Marię. Maria jest weganką i przez ostatni megaupalny tydzień cały czas pichciłyśmy jakieś wegańskie jedzonko. Jednym z udanych eksperymentów jest pasta z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, na któr...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Ciasteczka
,
Pasta
,
Czerwona fasola
,
Pieczony czosnek
,
Wegan
Soczewica z porem i guanciale
Zdjęć nie ma bo nie chcą się załadować. Pewnie im za ciepło Składniki: oliwa z oliwek szklanka posiekanego selera naciowego jedna mała, biała cebula ząbek czosnku mała garść zielonej pietruszki ocet z czerwonego wina szklanka ugotowanej soczewicy (ziel...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Ciasteczka
FIGI z miodową kremówką i pistacjami.
No lody są lepsze, ale czasami trzeba zjeść coś zdrowego. Figi z miodową kremówką i pistacjami to megaszybki, smakowy i zdrowy sposób na deser/ śniadanie/ drugie śniadanie. Składniki: 4 figi 4 łyżki śmietanki kremówki 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki pos...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
śniadania i przekąski
,
Desery
,
Deser
,
Figi
,
Fitdeser
,
Owoce
,
Pistacje
,
Sos miodowy
,
Zdrowy deser
Pizzozupa, czyli gdyby Włosi jedli pomidorówkę..
Pizzozupa, gęsta zupa pomidorowa z mozarellą, która smakuje jak pizza. Zajawka Składniki na ok. 4 porcje: szklanka bulionu warzywnego (od biedy może być kostka rosołowa zagotowana w szklance wody z marchewką i małą cebulką) 700 g passaty pomidorowej do...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Kuchnia włoska
,
Dania główne
,
Zupy
,
Bazylia
,
Krem pomidorowy
,
Mozarella
,
Pizzozupa
,
Pomidorówka
,
Zupa
,
Zupa z mozarellą
Migdałowe blondies z malinami
Blondies to takie brownies, ale z białej czekolady. Bardzo proste w przygotowaniu, gotowe do pieczenia w 5 minut. Jest wilgotne i mięciutkie, nie za słodkie. Mniej sycące i delikatniejsze od brownies. Polecam zrobić i spróbować, ja się jaram. Składnik...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Wypieki
,
Migdały
,
Białe brownies
,
Blondies
,
Brownies z białej czekolady
,
Ciasto migdałowe
,
Ciasto z białą czekoladą
,
Ciasto z malinami
,
Maliny
Bananowe placki jaglane z owocami
Śniadaniowa alternatywa dla owsianki. Jeżeli ugotujecie kaszę dzień wcześniej, to zrobienie takiego śniadania nie zajmie wam więcej niż 10 minut. Składniki na dwa niewielkie śniadania: 200 g ugotowanej na mleku kaszy jaglanej 2 całe jajka 1 banan 1 ja...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
śniadania i przekąski
,
Jabłka
,
Jaglane placki
,
Kasza jaglana
,
Omlet
,
Omlet jaglany
,
Truskawki
,
Zdrowe śniadanie
Pasta z bakłażanem
Włoskie pasty są bardzo proste, zazwyczaj ilość składników nie przekracza trzech. Z mojego doświadczenia wynika, że im bardziej skomplikowane i odbiegające od włoskiej tradycji danie spróbujesz, tym bardziej będziesz niezadowolony z wyboru. Nie zjecie ...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Kuchnia włoska
,
Dania główne
,
Pasta
,
Bakłażan
,
Makaron
,
Makarony
,
Pomidory
,
Rodzaje makaronów
Sernik karmelowy z owocami
Składniki na spód: 200 g ciasteczek owsianych 70 g masła Składniki na masę serową (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 500 g sera półtłustego 200 g mascarpone pół szklanki brązowego cukru 3 jajka łyżka skrobi ziemni...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Ciasteczka
Zjedz Sycylię, nie daj się okraść, część 1.
Sycylia, czyli dwa plecaki, jeden namiot, osiem nocy, dziewieć miast, dwa prysznice, jedna opuszczona villa, jeden skradziony portfel, dwa wulkany, trzy wybuchy, dwie Francuzki i jeden Holender. Dużo smacznego jedzenia i WIADRO DOBREGO HUMORU. D...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Kuchnia włoska
,
Podróże
,
Konsulat
,
Kradzież dokumentów
,
Kuchnia sycylijska
,
Palermo
,
Sycylia
,
Sycylia pod namiotem
,
Sycylia z plecakiem
,
Trapani
,
Włochy
Mazurek kajmakowy
Mazurek na zdjęciu miał być z dżemorem, ale w dżemorze zamieszkała pleśń. Jest bardzo smaczny bez, niemniej bardzo polecam użyć dżemu dla złamania słodyczy kajmaku. Składniki na spód: 175 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru...
DobreDobre.com » DobreDobre.com |
Wypieki
,
Migdały
,
Bakalie
,
Dżem porzeczkowy
,
Kajmak
,
Kruche ciasto
,
Masa kajmakowa
,
Mazure
,
Mazurek wielkanocny
,
Morele
,
Wielkanoc