Pyszne, mięciutkie zdrowe i aromatyczne babeczki. Szybkie w przygotowaniu, wykończone lukrem osłodzą każdy dzień, każdą chwilę, każdego kto je skosztuje.;)
Składniki:
2 jajka
80 g cukru
2 łyżki miodu
1/2 szklanki oleju
250 g mąki
220 g startej marchewki
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka utrzeć z cukrem, dodać olej i miód ucierając. Dodać wszystkie suche składniki : mąkę, marchewkę, cynamon i proszek do pieczenia - wymieszać delikatnie.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić je powstałą masą marchewkową.
Włożyć do nagrzanego (180 stopni) piekarnika i piec 25 min .
Wystudzić i udekorować lukrem i migdałami. (12 sztuk)
Smacznego;)