To ciasto jest delikatne, wilgotne i pomimo masy karmelowej nie jest za słodkie, zapraszam.
Biszkopt :)
3 jajka
1/3 szklanki cukru pudru
60 g mąki pszennej
700 g jabłek prażonych z cukrem
1 galaretka cytrynowa
200 g masy kajmakowej
200 g serka mascarpone
1 biała czekolada
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i ubić.
Delikatnie dodać mąkę i wymieszać szpatułką ;)
Wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 22 cm , włożyć do piekarnika na ok. 20 min.
i piec w temp. 170 stopni
Po upieczeniu ostudzić i przekroić na dwa blaty.
Jabłka w słoiku przełożyć do naczynia i wsypać do nich galaretkę - wymieszać.
Tak przygotowane jabłka przełożyć na 1 blat biszkoptu i wstawić do lodówki.
Masę kajmakową i mascarpone połączyć i dodać rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę - wyłożyć 3/4 masy na masę jabłkową. Przykryć drugim biszkoptem, posmarować go pozostałą 1/4 częścią masy kajmakowej i obsypać pokrojonymi lub zmielonymi orzechami włoskimi. Włożyć do lodówki na kilka godzin i się częstować ;))