Ugotuj ry. 20 min, słono-słodka woda. Po ugotwaniu pomieszaj z cukrem. Zetrzyj na grubych oczkach jabłka. Dodaj do nich brązowy cukier i cynamon. Dno małej brytfanki posmaruj oliwą (u mnie sezamowa), wyłóż połową ryżu. Połóż jabłka i z wierzchu drugą połowę ryżu. Z wierzchu posmaruj jakimś tłuszczem, ja pokropiłam tahiną i posypałam brązowym cukrem. Piecz w 180 stopniach 15 minut pod przykryciem, 10 bez. Dziel na porcje i na każdą kładź łyżkę Bielucha light lub jogurtu. Posyp cukrem.
Jedz na śniadanie, lunch, obiad, deser, podwieczorek lub kolację.
Potrzebujesz na małą brytfankę (4-6 deserowych porcji):
The post Prosta zapiekanka z ryżu i jabłek appeared first on CooLinarNy.